Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Pünkösdi búcsú, tele bizonytalansággal

Székelyhon 2020. április 20., 17:08

Elkezdték ugyan a pünkösdi előkészületeket a csíksomlyói ferences rendi szerzetesek, ám nagyon sok a kérdőjel azzal kapcsolatban, hogy a koronavírus-járvány miatt május végén milyen formában szervezhetik meg a hagyományos pünkösdi búcsút.

Pünkösdi búcsú, tele bizonytalansággal
galéria
Archív Fotó: Barabás Ákos

„A pünkösdszombati csíksomlyói fogadalmi nagybúcsú az idei évben május 30-ra esik, amelyet az Eucharisztia éve és az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való lelki felkészülés jegyében szervezünk mi, ferencesek, a kegyhely őreiként. Ennek fényében választottuk a 2020-as év jelmondatát, amely a nagybúcsú mottója is egyben:

A Szentlélek száll le rád. (Lk. 1, 36)”

– áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben. Mint írják, a búcsú szervezése az idei év elején a hagyományos módon kezdődött: a szentmise rendjének összeállítása, a szónok meghívása, a Csíksomlyó Üzenete című kegyhelylap előkészítése stb.

„A koronavírus-járvány terjedését lassító rendeletek, a kijárási tilalom és annak esetleges meghosszabbítása azonban

bizonytalanná tette a búcsú hagyományos módon történő megszervezését.

Korai még pontos információk közlése a búcsú folyamatát illetően, de minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a fogadalmi búcsú napján, ha zárt körben is, de szentmisét mutassunk be a kegyhelyen. Amint biztosabb lesz a világjárvánnyal kapcsolatos korlátozások részleges feloldása, közleményben fogjuk tájékoztatni a zarándokokat a búcsús szentmisébe való bekapcsolódás lehetőségéről” – fogalmaznak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat