Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Pontosít az önkormányzat az útjavítással kapcsolatban

Székelyhon 2020. február 20., 19:07
HIRDETÉS

A „Sárral, tört kővel tömik a gödröket, embertelen körülményekre panaszkodnak a lakók” című cikkünk kapcsán fontosnak tartja a következő pontosításokat a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatal.

Pontosít az önkormányzat az útjavítással kapcsolatban
galéria
Elkezdték a gödrök betömését a főbb aszfaltozott gyergyószentmiklósi útszakaszokon Fotó: Hegyi Zsuzsanna

Az önkormányzat az alábbi pontosításokat közölte portálunkkal: 

  • A polgármesteri hivatal munkatársai kizárólag hideg aszfalttal, és tört kővel végeztek és végeznek munkálatokat, abból a célból, hogy a tavasszal kezdődő útjavítási munkálatokig járhatóvá tegyék a város közútjait.
  • A cikk hivatkozásának fotóján, majd az anyagban is feltüntetett fénykép egy olyan utcát ábrázol, amely útépítési munkálatok miatt le van zárva az autós forgalom előtt. Felhívjuk az arra járok figyelmét, hogy az utcába való engedély nélküli behajtás kihágásnak minősül, és büntetéssel sújtható. Az íráshoz mellékelt fényképen tisztán látszik, hogy a lezárás szabályaira fittyet hányva, egyes autóvezetők a tiltás ellenére is behajtanak egy felásott, közúti forgalom előtt lezárt útszakaszra, önként vállalva a behajtással járó minden kockázatot és felelősséget.
  • A Békény utcában végzett közúti átvágások kitöltését, az utcában kanalizálási munkálatokat kivitelező cég végezte abból a célból, hogy a tavaly ősszel felásott, majd visszatömött, később télen megsüllyedt útszakaszokat járhatóvá tegye. A töltés minőségéért a felelősség teljes mértékben a kivitelező céget terheli. A polgármesteri hivatal, amint tudomást szerzett az anyag minőségéről, azonnal felszólította a kivitelezőt, hogy más minőségű töltést használjon, aminek a cég eleget is tett.
  • Hangsúlyozzák, hogy téli időszakban, fagyos útfelületeken hathatós útjavítási munkálatok nem végezhetőek, csak kisebb javítások. Az ilyenkor végzett beavatkozások azt a célt szolgálják, hogy a tavasszal kezdődő nagyobb léptékű útjavításokig járhatóvá tegyék az útfelületeket.

A Gyergyószentmiklós különböző útszakaszinak javításáról szóló cikkünk itt olvasható.

HIRDETÉS
 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS