Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Petárdaárust és karácsonyfatolvajokat kaptak el a csendőrök

Székelyhon 2018. december 27., 11:40 utolsó módosítás: 2018. december 27., 11:42

Gyergyóvárhegyen az állomásozó autójából kiskorúaknak pirotechnikai eszközöket árusító férfit, Csíkszereda határában pedig két, „az erdőben már kivágva talált” fenyőfát cipelő személyt értek tetten karácsony előestéjén a csendőrök.

Fotó: Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség

Karácsony előestéjén a maroshévízi csendőrök Gyergyóvárhegyen értek tetten egy 41 éves hévízi férfit, amint állomásozó autójából tiltott pirotechnikai eszközöket kínált eladásra két kiskorúnak.

Az „árus” és a jármű átvizsgálásakor több dobozból összesen 4872 darab, különböző méretű petárda került elő.

A férfi a csendőröknek bevallotta, hogy a „szilveszteri kellékeket” egy temesvári piacról szerezte be, értékesítési céllal. A petárdaárus ellen ténymegállapítási jegyzőkönyvet állítottak ki pirotechnikai eszközök törvénytelen birtoklása, illetve kiskorúaknak való árusítása miatt.

HIRDETÉS

Szintén karácsony előestéjén a hargitafürdői hegyi csendőrök Csíkszereda szécsenyi részén állítottak meg egy 39 és egy 42 éves csíkszeredai, valamint nyárádszeredai férfit, amint két fejszét és négy jelöletlen karácsonyfát cipeltek. A csendőröknek adott nyilatkozatuk szerint „a fenyőket már kivágva találták az erdőben”. A két férfi nevére szintén ténymegállapítási jegyzőkönyvet állítottak ki, lopás miatt – számol be a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS