Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Pénzt különítettek el a marosvásárhelyi reptér járványmegelőzési intézkedéseinek fedezésére

Antal Erika 2020. május 28., 15:54 utolsó módosítás: 2020. május 28., 15:57

A Maros megyei önkormányzat a csütörtökön megtartott májusi rendes ülésén 200 ezer lejes költségvetés-kiigazításról döntött, amiből a marosvásárhelyi Transilvania repülőtér koronavírus-járvány megelőzését szolgáló biztonsági intézkedéseket fedezi.

Pénzt különítettek el a marosvásárhelyi reptér járványmegelőzési intézkedéseinek fedezésére
galéria
A marosvásárhelyi repülőtér fejlesztése továbbra is elsőbbséget élvez a megyei önkormányzatnál Fotó: Haáz Vince

Ebből 150 ezer lejt védőfelszerelés biztosítására szánnak a személyzet számára, 50 ezer lejből pedig egy 300 négyzetméteres sátrat bérelnek, amelyet az utasterminál bejáratánál állítanak fel. Az utasok ebben a sátorban tölthetik ki a saját felelősségű nyilatkozatokat arról, hogy honnan érkeztek, és hogy házi elkülönítésbe vagy intézményi karanténba fognak vonulni.

Ugyancsak a csütörtöki ülésen újabb négy éves mandátumot kapott a repülőtér vezetőtanácsában Peti András, az igazgatótanács elnöke, és Popa Daniel Marius, az igazgatótanács alelnöke.

Megbízatásukat 2024. május 31-ig hosszabbította meg a képviselő-testület. Ezzel kapcsolatban Péter Ferenc, a Maros megyei önkormányzat elnöke úgy fogalmazott, hogy „tekintettel arra, hogy a repülőtér ügyvezető igazgatói teljesítették a megyei tanáccsal kötött szerződésükbe foglaltakat, a mai tanácsülésen újabb négy éves megbízatást kaptak. Az elmúlt négy évben, amióta átvettem a megyei tanács vezetését, fontos lépéseket tettünk a marosvásárhelyi repülőtér fejlesztéséért” – hangsúlyozta az elnök, prioritásnak nevezve a repülőteret és annak további fejlesztését.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat