Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

PénzSztárok a gimisek

Székelyhon 2019. december 11., 14:02
HIRDETÉS

Negyedik helyen végzett a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium GiMilliomosok csapata a PénzSztár verseny döntőjén, amelyet december 10-én tartottak a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében.

Derekasan helytállt a gimis csapat a határon túli versenyen Fotó: Dimén-Varga László gyűjteménye

A Kiss Péter, Gagyi Levente Lóránt, Ilkei Árpád és Krizbai Kázmér alkotta csapat harmadik éve nevez be erre a többfordulós versenyre: az előző években is az erdélyi csapatok között mindig megállták a helyüket, de az idén egyetlen határon túli csapatként a döntőig küzdötték magukat – tájékoztatott Dimén-Varga László, a diákok felkészítő tanára.

„A dobogóról éppen lemaradni sosem kellemes, de a legnagyobb eredmény az önmagunk felett aratott győzelem. Az általunk kitűzött célt ebben a versenyben többszörösen felülmúlta a csapat. A hatfordulós versenyben jómagam a negyedik fordulóig terveztem. Ehelyett a fiúk a döntőig küzdötték magukat, és ott is tisztességgel megállták a helyüket. A negyedik fordulóban lenni azt jelenti, hogy Erdélyből és a határon túliak között ott vagyunk a legjobbak között. A döntős négy hely azt jelenti ehhez képest, hogy még az anyaországi legjobb nyolc csapatból négyet sikerült megelőzni” – ecsetelte a pedagógus.

HIRDETÉS

A versenyfeladatok kapcsán a Dimén-Varga László elmondta, egyik házi feladatban egy induló befektetési alap portfólióját kellett összeállítania a csapatnak. A másik itthonról vitt feladat egy képzelt riport volt: az Európai Bizottság egyik tagjával kellett képzelt televíziós interjút készíteni, amelyből ki kellett derüljön, hogy milyen kulcsfeladatai lesznek a biztosnak az ötéves hivatali időszakában, illetve idén sem hiányzott a döntőből a szópárbaj, amelynek keretében a csapatoknak egymással szemben kellett megvédeniük ellentétes álláspontjaikat.

„A munkaerőpiacon később lehet, hogy nem a dobogós helyezés fog nyomni a latba, hanem a mögötte rejlő tudás és az a kapcsolati tőke, amit egy-egy ilyen tréningen tovább bővíthetnek” – summázott Dimén-Varga László.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS