Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Pénz van, építő nincs – még várni kell a tornateremre

Kovács Attila 2019. augusztus 28., 12:16

Eredménytelen közbeszerzések miatt kell továbbra is várakozni a csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermének építésére.

Pénz van, építő nincs – még várni kell a tornateremre
galéria
Az egyik sportpálya helyére szánták a tornatermet. Régóta várnak rá Fotó: Gábos Albin

Több mint 1,7 millió lejjel nőtt idén a csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermének építési költsége, mindez anélkül, hogy egyetlen kapavágás történt volna a helyszínen. A számokat a dokumentumokban kellett felfelé kerekíteni, ez azonban nem hozott egyelőre még semmilyen eredményt.

A tornaterem építésére tavaly írt ki először közbeszerzési eljárást a csíkszeredai polgármesteri hivatal, miután

a beruházás megvalósíthatósági tanulmányát már 2011-ben elfogadták.

Akkor kevéssel több, mint 6 millió lejre becsülték az építkezés áfa nélküli költségeit. A tavalyi licitre nem volt jelentkező, az ár pedig a tanulmány elkészülte óta egészen szerény emelkedést mutatott, mivel idén januárban, majd februárban, az újabb versenytárgyalásokon még 6,2 millió lejes becsült értékkel jelent meg az elektronikus közbeszerzési rendszerben.

Mindkét kiírás eredménytelennek bizonyult, aztán következett egy újabb kiigazítás a megemelt munkabérek és árak beszámításával, és a májusi, idei harmadik liciten a becsült érték áfa nélkül már meghaladta a 7,9 millió lejt. De ez az emelés sem segített, a harmadik, majd a júliusi negyedik közbeszerzési eljáráson sem érkezett értékelhető ajánlat az építőipari cégektől. Mint a polgármesteri hivataltól értesültünk,

nemsokára újabb, idén immár az ötödik licit kiírása következik a tornaterem építésére, ezúttal változatlan áron, mert a tervező szerint ez az érték reális.

A lejtős terepviszonyok miatt süllyesztett tornatermet terveztek az iskolának, amely az udvaron található egyik, a Temesvári sugárút felőli sportpálya helyét foglalná el, és párhuzamosan helyezkedne el az iskolaépülettel. A létesítmény keleti oldala öt méter mélyen kerülne a földbe a felső járdaszinthez képest, bent több mint ezer négyzetméteres sportpálya kapna helyet, továbbá öltözők, illemhelyek és raktár létesül.

A süllyesztett épület tetején műgyeppel borított sportpályát létesítenének a tervek szerint.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat