HIRDETÉS

Szomszédai teszik pokollá az életét

Baricz-Tamás Imola 2017. március 20., 14:55
HIRDETÉS

Évek óta szomszédai keserítik életét a gyergyószentmiklósi Rákóczi Ferenc utca 22. szám alatt élő idős nőnek. A 80 éves Király Margit immár nem először fordult szerkesztőségünkhöz. A helyszínen beszélgettünk vele és a helyi rendőrök, az önkormányzat álláspontját is megtudtuk.

Az idős asszony nem először ismertette gondját Fotó: Baricz-Tamás Imola

A város több pontján is panaszkodnak a roma szomszédságra, de a Rákóczi Ferenc utcából különösen sok kifogás érkezett, a szomszédok együttélési problémája valamilyen megoldásra vár.

Pénteken délben az idős néni sírva fogadott. „Évek óta megkeserítik az életemet. Már nem bírom ezt az állapotot. A férjem meghalt, így mindent én kell intézzek, a félszeg leányomat is én rendezem, az unokám is itt lakik velünk. A szomszédok pokollá tették az életünket. Ugyanúgy fizetjük az adót, mint bármelyik gyergyói lakos, s nincs nyugtunk egy perc sem, minden szemetet áthajigálnak” – mondta a néni, és az udvaron lévő hulladékra mutatott, a használt pelenkától kezdve a ruhadarabokon át a csomagolóanyagokig minden szétszórva hevert.

HIRDETÉS

Király Margit a többszörösen is megerősített kapun át vezetett a kertbe Fotó: Baricz-Tamás Imola

Az emeletről öntik ki a mocskos vizet az udvarunkra, olyan is volt, hogy rám öntötték, éjjelente pedig nagy zajt csapnak. A kerítésünket is leszedték, eltüzelték, kővel hajigálják a házat, van, amitől féljen az ember. Korábban az ablakunkat is betörték, nyugtunk egy perc sincsen

– panaszolta Király Margit.

Hozzátette: „mindenhová elmegyek panaszt tenni, mert már nem bírjuk. Jelentettem, ahol csak tudtam, a rendőrségen is voltam, s ígéretet kaptam mindenhol, hogy kijönnek és megoldják a helyzetet. A csomafalvi rokonok ígérték, hogy segítenek, a kerítést valahogy újracsinálják, de nincs senki más, akire számíthatnék.”

Az udvar mögötti kertbe, a veteményesbe hívott az idős asszony, a többszörösen megerősített kertkapun mentünk át.

A kerítés egy része hiányzik, a fiatal gyümölcsfákat pedig megcsonkították.

Mint mondta, jönnek-mennek egyfolytában, állatokat, kecskéket tartanak a szomszédok, és az ő kertjébe is beengedik. Sőt, a kertjén keresztül mennek át a szomszéd fásszínjéhez, aminek a hátsó részét is megrongálták a hasogatott tűzifáért. A kivert ösvényt is megmutatta.

A szomszédok rendszeresen rongálják az idős asszony javait Fotó: Baricz-Tamás Imola

A korábbi látogatásunkkor a kerítés túloldaláról is elmondták véleményüket, de ezúttal nem jelentek meg az udvaron a szomszédok, csupán a függönyök lebbentek meg. A gyergyószentmiklósi helyi rendőrök is jelen voltak a látogatáson, mint mondták, ezúttal is egy jelentésbe foglalják a Rákóczi Ferenc utca 22. szám alatt tapasztaltakat, melyet továbbítanak a felettesükhöz, majd az illetékes hatóságnak.

Király Margit ügye, családi helyzete nem ismeretlen, a gyergyószentmiklósi önkormányzatnál. Mint korábban megtudtuk, a szociális iroda nyilvántartásában szerepel a kettes fokozatú sérültséggel élő nő, akit az édesanyja, Király Margit rendez. Az iroda munkatársai rendszeresen látogatják. A támogatásra szoruló családok listáján is szerepelnek.

Fotó: Baricz-Tamás Imola

Távoltartási végzés is következhet

A gyergyószentmiklósi önkormányzat sajtószóvivője, Fórika Krisztina elmondta, a helyi rendőrség számos esetben kijárt a Rákóczi Ferenc utcai hölgyhöz. Az értesítés rendszerint a kihágások után érkezett, így konkrét tettenérés egy esetben sem történt. Mivel nem tartozik a helyi rendőrség hatáskörébe az eset kivizsgálása, az országos szervek felé irányították a lakót, hogy ott tegyen feljelentést, amelyet távoltartási végzés kérése is követhet, így az elkövető személyeket korlátoznák a lakóház megközelítésében is.”
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
2 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS