Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Öt napon át ünneplik a kultúrát Székelyudvarhelyen

Veres Réka 2018. január 09., 14:38

Tizenötödik alkalommal ünneplik idén a magyar kultúra napját Székelyudvarhelyen. A január 18–22. közötti rendezvénysorozaton számos tárlatmegnyitó, illetve előadás lesz, és ezúttal is átadják az Udvarhelyszék Kultúrájáért-díjakat.

Öt napon át ünneplik a kultúrát Székelyudvarhelyen
galéria
Archív Fotó: Barabás Ákos

Kultúrdömpinggel ünnepli évek óta a székelyudvarhelyi Városi Könyvtár a magyar kultúra napját, idén

több helyi intézménnyel és egyesülettel közösen öt napig tartó rendezvénysorozatot állítottak össze.

Jövő csütörtökön délután öt órakor a Haáz Rezső Múzeumban kezdődik a programsorozat a Várak, kastélyok, rezidenciák című történelmi vándorkiállítással, amely különböző 13–16. századi főúri otthonokat mutat be fa makettekkel, illetve 3D-ben. Ezt követően a régi Stúdió moziban az Udvarhelyszék Fúvószenekar ünnepi koncertjét lehet megtekinteni délután hat órától.

Pénteken délután öt órakor nyitják meg a Művelődési Ház koncerttermében a tizenhetedik Nemzetközi Magyar Fotószalon kiállítást. Hattól operettgála lesz a Városháza Szent István-termében, majd héttől lehet megtekinteni a Tomcsa Sándor Színház Felsültek vs. Szerelem című előadását.

Szombaton délután ötkor az Udvarhelyszéki Népművészek Egyesülete szervezésében nyitják meg a Városi Könyvtárban a Kulturális örökségünk az élő népművészetben című tárlatot, majd hattól újabb kiállításmegnyitó lesz a Haáz Rezső Múzeumban:

a magyar festészet remekművei kerülnek az Üzenet a frontról című tárlat helyébe, többek közt Munkácsy Mihály és a nagybányai művésztelep alkotásait lehet majd megtekinteni.

Este héttől a Migránsoook stúdióelőadást játssza a Tomcsa Sándor Színház. Az ünnepi gála vasárnap délután öt órakor kezdődik a Művelődési Ház koncerttermében, ekkor adják át az Udvarhelyszék Kultúrájáért-díjakat, és fellép a Szentegyházi Gyermekfilharmónia is. Hétfőn zárul a rendezvénysorozat: délután öt órakor a Művelődési Ház oszlopos termében kiállítás nyílik a Cimbora Gyerekek Klubja alkotásaiból, majd hattól a Városi Könyvtárban lesz az utolsó program: az Ének a Küküllőhöz című CD-t mutatják be, amely a Hazanéző kulturális folyóirat költőinek megzenésített verseit tartalmazza.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat