Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Összefogtak a székelyföldi Rotary-klubok és orvosi műszereket vásároltak

Antal Erika 2020. június 27., 18:17

Az öt székelyföldi Rotary Club (Csíkszereda, Székelyudvarhely, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely és a Marosvásárhelyi Rotary Club Téka) a közös Global Grant projektjének keretében számos térségi egészségügyi intézmény számára vásárol orvosi felszerelést, hogy elsősorban a koronavírus-járvány betegeinek kezelését segítése. A projekt összértéke több mint 42 ezer amerikai dollár.

Összefogtak a székelyföldi Rotary-klubok és orvosi műszereket vásároltak
galéria
Oxigénkoncentrátor berendezés a kórháznak Fotó: Marosvásárhelyi Rotary Téka Club

Az orvosi felszerelések kiválasztásáról Nagy István, a marosvásárhelyi klub elnöke a Székelyhonnak elmondta, elsősorban azt tartják szem előtt, hogy a felszerelések a járvány lejártát követően is hasznosak legyenek. A projekt létrejöttét a Pécsi Rotary Club is támogatta.

A Marosvásárhelyi Rotary Club Téka partnerségben a Gedeon Richter Romániával a Maros Megyei Klinikai Kórház tüdőgyógyászati osztálya számára vásárolt öt darab oxigénkoncentrátor berendezést, amelynek a beszállítója a Procardia cég volt. A szponzori szerződést Ovidiu Girbovan menedzserigazgató, Ianosi Edit orvosigazgató és Nagy István klubelnök írta alá.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, márciusban egy multifunkcionális, hordozható lélegeztető gépet adományozott a klub a megyei klinikai kórház intenzív terápiás részlegének. A mostani adomány értéke 5000 dollár.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat