Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Örök nyugalomra helyezték Klosz Pétert Marosvásárhelyen

Székelyhon 2019. november 20., 20:22

Eltemették szerdán Marosvásárhelyen Klosz Pétert, a Román Triatlon Szövetség elnökét. A 49 éves sportember halálát szívinfarktus okozta. Szerdán több száz ember, köztük a Nemzetközi Triatlon Szövetség tagjai kísérték utolsó útjára – számol be az Agerpres hírügynökség.

Klosz Péter. Utolsó útjára kísérték Fotó: Klosz Péter/Facebook

Claudiu Maior, a marosvásárhelyi polgármester tanácsosa bejelentette, hogy

post mortem díszpolgári cím adományozását kezdeményezi, mert Klosz Péter rendezte a valaha volt legnagyobb sportversenyeket Marosvásárhelyen.

„Azt hittem lesz időnk leülni és megbeszélni. Lesz alkalom visszanézni, hogy mi minden történt a pályán. De nem volt, mert mindig csak előre néztél, mindig csak terveztél, futottál, siettél. Nem bírtuk tartani a lépést, előttünk jártál, kicsit görbén, kicsit rozsdásan, megállíthatatlanul. Nagyokat álmodtál, óriásit futottál... ezúttal túl messzire, túl gyorsan. Ha van mennyország, Péter, mától egy sokkal jobb hely lett... Ha isten lennék, mindent rád bíznék. De nem vagyok. Ha isten lennék, akkor holnap még pályát jelölnénk a hétvégi versenyre. De nem vagyok. Hiányozni fogsz nagyon” – írta Facebook-bejegyzésében Szász Attila újságíró, Klosz Péter közeli munkatársa.

Klosz Péter nem csak pályát jelölt ki, hanem felvázolt a romániai triatlon jövőjét és megmutatta az utat is, ahogyan el lehet oda jutni

– tette hozzá.

Klosz Pétert a református temetőben helyezték ötök nyugalomra.

HIRDETÉS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS