Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Óriási térnyerésben a mobilok: Fekete pénteken a döntő többség telefonról vásárolt

Bálint Eszter 2018. november 21., 11:42 utolsó módosítás: 2018. november 21., 11:47

Nagyon bevált a kereskedőknek idén is a fekete pénteki árejtés: 30 százalékkal nőttek az eladásaik az előző évhez képest – derül ki az online kereskedelmi áruházak szövetségének a héten közzétett statisztikájából, ami szerint több mint 5000 webáruház hirdetett Black Friday-t.

Óriási térnyerésben a mobilok: Fekete pénteken a döntő többség telefonról vásárolt
galéria
Csak úgy pörögtek az online vásárlások Fekete pénteken. Képünk illusztráció Fotó: Beliczay László

A legtöbb vevő lakberendezési termékeket vásárolt, de sokan vettek háztartási gépeket, szépségápolási cikkeket, divatárut, televíziót, telefont, játékot vagy gumiabroncsot.

A vásárlók csaknem 35 százaléka rögtön ki is fizette bankkártyájáról a megrendelt terméket,

ami enyhe növekedést jelent a tavalyhoz képest, amikor a vevők harmada választotta az online fizetést.

Amúgy 70 százalékra rúg azoknak az aránya, akik futárszolgálattal hazaszállíttatják a kiválasztott termékeket, 30 százalék pedig a postai vagy a bemutatóüzletben való átvételt választotta.

Meghaladta ugyanakkor a 74 százalékot, akik mobil eszközön tekintették meg és vásárolták meg a termékeket.

A vevők 26 százaléka volt vidéki, ami szintén növekedést mutat a tavalyi trendekhez viszonyítva. A vásárlások átlagértéke 800 és 1600 lej között alakult.

„A fekete péntek a leginkább várt pillanat a vásárlásra, olyan esemény, amiért a cégek nagyon sok beruházást végeztek jó előre, mint ahogy az akció pillanatában is, hiszen munkaerőt biztosítottak egész hétvégén, éjszaka is. Adataink szerint a hétvégi megrendelések több mint 50 százalékát hétfőre kiszállították vagy kiszállítás alatt álltak” – vont mérleget Florinel Chiș, az online kereskedelmi áruházak szövetségének ügyvezető igazgatója.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat