Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Önkéntesen varrtak maszkokat, amit ingyenesen osztanak szét

Gergely Imre 2020. április 21., 19:01 utolsó módosítás: 2020. április 21., 19:02

6665 darab szájmaszkot készítettek azok a gyergyószéki hölgyek, akik az RMDSZ Gyergyószéki Területi Szervezetének felhívására kezdtek maszkavarrásba. Az anyagot az RMDSZ biztosította számukra a varrást pedig önkéntes munkában vállalták.

Önkéntesen varrtak maszkokat, amit ingyenesen osztanak szét
galéria
Fotó: Gergely Imre

Gyergyószentmiklós központjában egy doboznyi fehér, műanyag zacskókba csomagolt maszkot mutatott meg a sajtónak Barti Tihamér gyergyószéki RMDSZ-es területi elnök, valamint György Botond, az akció koordinátora. Ez azonban csak egy kis hányada annak, amelyet a térség tíz településén, száznál is többen varrtak az elmúlt három hétben. Barti és György ezt a munkát köszönték meg nyilvánosan is, jelezve egyben, hogy

elkezdődött a maszkok szétosztása a lakosság körében.

Barti leszögezte, a maszkok mind helyben maradtak, azaz abban a helységben lesznek szétosztva, ahol készültek. A szétosztásukat a helyi RMDSZ elnökök irányítják, és elsősorban a 65 évnél idősebbeknek szánják.

Gyergyószentmiklóson a szervezet főtéri irodájában lehet majd maszkot kapni ingyenesen, de házhoz is visznek belőlük, illetve

néhány üzletben is kihelyeznek ilyeneket, ahonnan szintén ingyenesen vihetők el.

Barti Tihamér rámutatott, múlt héten a Magyarország kormánya által adományozott 20 ezer maszkot és más, a járvány elleni védekezést szolgáló eszközöket adtak át a gyergyószéki egészségügyi intézményeknek, és ehhez jól illeszkedik a civil megmozdulás is. „Hétköznapi szuperhősök” a varróasszonyok – hangzott el.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
4 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat