Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Önkénteseket keresnek a nevelőotthonban élő gyerekek mellé

Simon Virág 2019. augusztus 06., 16:03 utolsó módosítás: 2019. augusztus 06., 16:17
HIRDETÉS

Maros megyében önkénteseket, Hargita megyében önkénteskoordinátort keres a nevelőotthonokban élő gyerekekkel is foglalkozó Lindenfeld Alapítvány. Olyan személyeket várnak, akik heti három órát a gyerekekre szentelnének.

Az önkénteseknek heti három órát kell eltölteniük az árva gyerekekkel. Képünk illusztráció Fotó: Pixabay.com

Az állam gondjaira hagyott, nevelőotthonokban vagy családi típusú házakban élő gyerekek és fiatalok életét szeretné szebbé tenni a bukaresti székhelyű alapítvány, amely az ország 24 megyéjében indítja be Nőjünk együtt naggyá! elnevezésű önkéntesprogramját.

Az alapítvány sajtószóvivője, Alina Șandru a Székelyhonnak elmondta, hogy Maros megyében harmadik éve hirdetik meg az önkéntesprogramot. Jelenleg negyven önkéntesük van, de szeretnék számukat százra emelni.

Az önkéntesek feladata az lenne, hogy heti három órát foglalkoznak a nevelőotthonban élő gyerekekkel, fiatalokkal.

Tudásuk és lehetőségük szerint segíthetnek nekik a tanulásban, de zenélni is taníthatják őket, vagy kézműves-foglalkozást is tarthatnak.

Mindig az önkéntes mondja meg, hogy milyen foglalkozást szeretne felajánlani, és mi megkeressük azt a gyereket, aki ezt igényli. Az önkéntesnek nyolc hónapig kell vállalnia, hogy heti rendszerességgel meglátogatja gyereket

– mondta a sajtószóvivő, akitől megtudtuk, hogy jelenleg 16 éves, de nyugdíjas önkénteseik is vannak.

HIRDETÉS

Maros megyében Marosvásárhelyen, Szászrégenben, Marosszentkirályon, Marosszentannán, Nyárádszeredában, Segesváron és Marosludason összesen 130 gyerek van elhelyezőközpontban vagy családi típusú házakban, melléjük keresnek önkénteseket. Mint Alina Șandru elmondta,

az előző években Hargita megyében is működött a program, de oda jelenleg egy programkoordinátort keresnek, és csak utána tudják meghirdetni az önkéntesek toborzását.

A jelentkezőknek képzést is szerveznek, így előreláthatóan iskolakezdés után indítják majd el a tevékenységet.

Aki önkéntesként vagy programkoordinátorként szeretne részt venni a Nőjünk együtt naggyá! programban, annak jelentkezését augusztus 20-áig várják az alapítvány honlapján, az ajungemmari.ro weboldalon.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS