Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Nőtt a parajdi sóbánya látogatóinak száma: idén már több mint félmillióan fordultak meg ott

Székelyhon 2019. szeptember 02., 17:45

Több mint félmillióan fordultak meg a parajdi sóbányában év eleje óta. A látogatók száma nőtt a tavalyihoz képest – derül ki Seprődi Zoltán bányaigazgató hétfői beszámolójából.

Nőtt a parajdi sóbánya látogatóinak száma: idén már több mint félmillióan fordultak meg ott
galéria
Fotó: Pál Árpád

Seprődi arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy január elejétől augusztus végéig 523 129-en léptek be a sóbányába. A tavalyi esztendőhöz képest minden hónapban nőtt a látogatók száma, kivételt csak március képezett ez alól. Tavaly februárban például 19 875, míg idén februárban 26 100 személy fordult meg a létesítményben.

A legnagyobb turistaszámot augusztusban regisztrálták: ekkor 160 645-en látogatták meg a bányát (2018 augusztusában ez a szám 151 210 volt).

Seprődi Zoltán szerint idén a látogatók év végi létszáma is meg fogja haladni a tavalyi értéket (2018-ban összesen 656 697-en fordultak meg a parajdi sóbányában).

A növekvő tendencia egyik oka az üdülési jegyek használata lehet, de az is, hogy a 120 méteres mélységben található turisztikai és gyógykezelési létesítmény ország- és világszerte egyre ismertebb.

A legtöbb látogató Romániából, Magyarországról és a Moldovai Köztársaságból érkezik.

A jó időnek köszönhetően ezen a nyáron sokan keresték fel a parajdi sósvizű strandot is: 80 353 belépőt regisztráltak, ez 5000-rel több mint a tavaly nyári látogatók száma.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat