Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Nem telik el nap viharriasztás nélkül, itt a legújabb

Székelyhon 2020. június 23., 11:36 utolsó módosítás: 2020. június 23., 11:48

Újabb másodfokú (narancssárga jelzésű) viharriasztást adott ki kedd reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország több mint háromnegyedére, amely szerda éjjelig lesz érvényben.

Nem telik el nap viharriasztás nélkül, itt a legújabb
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Viharvonal

A meteorológusok szerint kedd délelőtt 10 óra és szerda hajnali 2 óra között Erdélyben, Máramarosban, Moldvában, illetve helyenként Olténiában, Munténiában és Dobrudzsában, valamint a hegyvidéken

időszakosan felhőszakadások, szélviharok, gyakori villámlások és jégesők várhatók.

A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 40 litert négyzetméterenként, kisebb kiterjedésű területeken pedig akár az 50-80 litert is – ismerteti az előrejelzést az Agerpres.

Az ANM ugyanakkor meghosszabbította szerda hajnali 2 óráig az elsőfokú, légköri instabilitásra vonatkozó riasztást is, amely az ország nyugati részében és déli részében levő 13 megyére és Bukarestre érvényes. A csapadék mennyisége meghaladja a 20-25 litert négyzetméterenként, kisebb kiterjedésű területeken pedig a 40-50 litert is.

A meteorológusok szerint ugyanakkor szerda hajnali 2 óra és csütörtök délelőtt 10 óra között az ország több mint háromnegyedét érintő elsőfokú, légköri instabilitásra vonatkozó riasztás lesz érvényben.

A hegyvidéken, valamint az ország északi, középső, keleti és elszórtan a déli részében időlegesen fokozódik a légköri instabilitás, gyakori villámlások által kísért felhőszakadásokra, viharos szélre és jégesőre lehet számítani.

A csapadék mennyisége meghaladja a 20-25 litert négyzetméterenként, elszigetelten pedig a 40-50 litert.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat