Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Nem kapnak katonai hangszereket a háromszéki románok

Bíró Blanka 2019. április 18., 18:12 utolsó módosítás: 2019. április 18., 19:18

Következetlenséggel vádolja a kormányt Gheorghe Baciu Kovászna megyei szenátor. Azt állítja, hiába válaszolt pozitívan a védelmi miniszter azon kérésére, hogy a felszámolt katonai zenekarok hangszereit adományozzák a többségében románok lakta települések önkormányzatainak, kérése mégsem teljesült. 

Nem kapnak katonai hangszereket a háromszéki románok
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

A Népi Mozgalom Pártjának (PMP) bodzafordulói politikusa csütörtöki közleményben arról tájékoztat, hogy tavaly decemberben Gabriel Leş védelmi miniszterhez fordult, kérve, hogy a már felszámolt katonai zenekarok kiselejtezett hangszereit adják át a helyi önkormányzatoknak vagy civil szervezeteknek. Ezzel a Kovászna megyei, többségében románok lakta települések vezetőinek kérését tolmácsolta.

A miniszter pozitívan válaszolt a megkeresésére, ám amikor ez alapján Szitabodza önkormányzata benyújtotta a kérést,

a minisztérium logisztikai igazgatósága visszautasította, arra hivatkozva, hogy a törvény nem teszi lehetővé, hogy a hadsereg bármit átadjon az önkormányzatoknak.

A szenátor szerint a tavalyi áradások miatt összedőlt bodolai vasúti híd újjáépítése kapcsán is hasonló tapasztalatai voltak: a szállítási miniszter megígérte, végül a vasúttársaság elutasító választ adott. Baciu szerint a kormány munkáját a felületesség, és a problémák iránti közöny jellemzi, valamint az, hogy „nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal”.

Amint arról beszámoltunk, tavaly a sepsiszentgyörgyi december elsejei ünnepséget reggel korán kellett megtartsák, mert Csíkszeredából kértek zenekart, a banda pedig sietett vissza az ottani rendezvényre.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat