HIRDETÉS

Negyven diák tanul a Szépvízi Vonóstáborban

Kömény Kamilla 2018. augusztus 10., 12:22
HIRDETÉS

Vasárnap délelőtt hallhatják az érdeklődők az eheti Szépvízi Vonóstábor résztvevőinek zárókoncertjét. Mintegy negyven diák muzsikál majd együtt, akik egy hétig vettek részt a közös foglalkozásokon.

Fotó: Incze Sándor

Második alkalommal tartanak vonóstábort Szépvízen, augusztus 6-12. között mintegy negyven általános iskolás diák tanul egy hétig intenzíven hegedülni, csellózni, bőgőzni – avatott be Incze Sándor szervező. A szépvízi kántor megjegyezte,

a résztvevő Szépvíz községbeli és gyimesfelsőloki gyermekeket négy szakember oktatja: a hegedűt Péter Ernő és Vas Katalin, a csellót Simon Boglárka, a bőgőt pedig Szőgyör Árpád.

Az oktatás a Nyírő Lajos Általános Iskolában zajlik: délelőttönként egyéni oktatást, délután pedig zenekari próbákat tartanak.

Szakmai képzés

A tábor célja a gyermekek zenei tudásának elmélyítése, fejlődésük elősegítése. A szervezők továbbá hisznek abban, hogy

a muzsikálás által fejlődik a gyermekek alkalmazkodó képessége, alázatra, csapatmunkára nevelhetők.

Fotó: Incze Sándor

Ugyanakkor egy ilyen szakmai képzés nagy segítséget jelent például a Szépvízen pár éve indult amatőr gyermekzenekar számára is, akik a helyi ünnepeket teszik szebbé zenéjükkel – mutatott rá a kántor. Hozzátette, céljuk megvalósítását idén szervezőként a helyi katolikus plébánia mellett a Hargita Megyei Művészeti Népiskola is segíti.

Zárókoncert vasárnap

Az egyhetes program eredményességéről bárki meggyőződhet Szépvízen, hiszen

vasárnap a tíz órakor kezdődő szentmise után fellép a tábori zenekar a plébániatemplomban.

A fiatal vonósok bemutatják Charpentier Te Deum című művét és egy Händel-indulót, majd csellóduó, csellókvartett és bőgőtrió előadását hallhatják a jelenlevők – hívta fel az érdeklődők figyelmét Incze Sándor.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS