Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Ne lepődjön meg, ha alacsonyan szálló katonai repülőgépeket lát a jövő héten

Székelyhon 2019. október 06., 16:12 utolsó módosítás: 2019. október 06., 16:13
HIRDETÉS

Katonai gyakorlat alacsony repülési magasságban Sepsiszentgyörgy területén – tájékoztat közleményben Sepsiszentgyörgy Önkormányzata.

Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Kovászna és Hargita megyében, illetve Bukarestben tartják október 7–13. között a Concordia 19 elnevezésű intézményközi hadgyakorlatot, amelyen közel 500 katonai erő vesz részt a Nemzeti Védelmi Minisztériumtól, a Külügyminisztériumtól, a Román Hírszerző Szolgálattól, a Védelmi és Őrszolgálattól, illetve a Különleges Távközlési Szolgálattól.

HIRDETÉS

A kiképzések során alacsony repülési magasságban (min. 300 m) is fognak gyakorlatozni október 7–9. között Spartan repülőgépekkel, illetve október 8–9. között Sólyom repülőgépekkel, a következő útvonalon: Gyergyószentmiklós–Csíkszereda–Sepsiszentgyörgy–Udvarhely.

Mint arról már beszámoltunk, a hadgyakorlat hétfőtől vasárnapig több helyszínen valósul meg, a fő elemét szerdán szervezik meg Csíkszeredában. A forgatókönyv szerint kibernetikai támadás ér majd egy sörgyárat, amelynek következtében egy, több személyi sérülést és vegyi szennyezést okozó robbanás történik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS