Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Napokon belül indítja az ANAF az újabb ellenőrző akcióját

Székelyhon 2019. március 09., 16:17

Ellenőrzésekbe kezd március 15-étől az adóhatóság (ANAF). A tematikus akció során azt vizsgálják, áttértek-e a cégek az új, elektronikus naplós pénztárgépek használatára.

Napokon belül indítja az ANAF az újabb ellenőrző akcióját
galéria
Elektronikus pénztárgép. Jobb lesz ilyennel várni az ellenőröket… Fotó: Gecse Noémi

Az ellenőrzést az indokolja, hogy februárban jelentősen visszaesett az elektronikus pénztárgépekre vonatkozó igénylések száma, noha nincs hiány ezekből a piacon, a forgalmazó vállalatok raktárán van elegendő pénztárgép – írja az Agerpres hírügynökség az adóhatóság közleményére hivatkozva.

Azokat a vállalkozásokat, amelyeknél problémákat észlelnek, első körben nem büntetik meg, hanem – az úgynevezett megelőzési törvény értelmében – határidőt szabnak nekik, amíg pótolhatják a mulasztást. A határidő azonban ezúttal rövid lesz, mert minden típusú pénztárgépből van a piacon, így ezek beszerzése nem húzódhat el – hívják fel a figyelmet a közleményben, amelyben hozzáteszik, hogy

a kiszabott határidő lejárta után tíz nappal megismétlik az ellenőrzést.

A kormány tavaly májusban fogadta el az elektronikus naplójú pénztárgépek bevezetéséről szóló sürgősségi rendeletet. Ennek értelmében a nagy- és közepes vállalkozásoknak szeptember 1-jétől, a kisvállalkozóknak november 1-jétől kellett áttérniük az új gépek használatára.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
3 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat