Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Tíz lejért kiválthatók az ingyenes utazásra feljogosító bérletek

Simon Virág 2019. március 13., 15:04
HIRDETÉS

Sorokra számíthatnak azok a nyugdíjasok és diákok, akik az elkövetkező időszakban kötelező módon ki kell cseréljék az eddigi ingyenes utazási bérleteiket Marosvásárhelyen. Utánajártunk, mikor és hol lehet átvenni az új kártyákat, és milyen iratokra van szükség. A régi utazási igazolványokat március végéig lehet használni.

Képünk illusztráció Fotó: Haáz Vince

Az eddigi ingyenes, papíralapú bérletekkel utazó, 55 évnél idősebb marosvásárhelyi nyugdíjasok március 14-én, csütörtökön és 15-én, pénteken vehetik át az új utazási kártyát, amely év végéig lesz érvényes. Mint Ioan Truţă, a közszállítási társulás képviselője elmondta, az érintettek a friss nyugdíjszelvényükkel és személyazonossági igazolványukkal a Béga utcai székházba, a Tudor lakótelepi, a Fortuna üzletnél levő jegyárusító irodánál, valamint a főtéren, a Színház tér közelében levő bérletkibocsátó irodánál igényelhetik az új utazási  kártyát.

Az igénylőknek ki kell tölteniük egy nyilatkozatot, amelyben beleegyeznek, hogy a személyes adataik a cég nyilvántartásába kerülnek. Az ingyenes utazásra feljogosító kártyákat is ott helyben fogják kitölteni.

HIRDETÉS

Az egyetemisták és diákok március 18-ától, hétfőtől vehetik át a kártyákat a már fent említett helyeken.

Fontos tudnivaló, hogy a diákok esetében újra kell a bérlet igénylésére feljogosító igazolást kérni az iskola titkárságáról, s azt be kell mutatni majd a kérelmezésnél.

Ezenkívül kell a 14 évnél kisebbeknél a születési bizonyítvány, nagyobbak esetében a személyazonossági igazolvány. A 14 évnél kisebbek esetében csak a szülők kérhetik a kártyát. Az egyetemisták be kell mutassák a naprakész egyetemista igazolványt és a személyazonossági igazolványukat. Minden iratot eredetiben kell bemutatni, és szükséges azok másolata is. Ezt le lehet tölteni a transportlocal.ro oldalról és ki lehet nyomtatni, majd kitölteni, így kevesebb időt kell a sorban tölteni.

A jelenleg érvényes, ingyenes utazásra feljogosító bérletek érvényüket vesztik március végén, így addig ki kell váltani a kártyákat.

A kártya nem fog fényképet tartalmazni, ára pedig 10 lej.

A fent említett kártyakibocsátó helyen hétköznapokon 8–17 óra között tartanak nyitva.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS