Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Járványhelyzet Székelyföldön
Hargita megye
13 828
+12
Maros megye
39 073
+71
Kovászna megye
12 780
+41
Kattintson a napi összefoglalóért
Járványhelyzet Romániában
Frissítve: 2021. 11. 26.
Összes eset
1 773 845
+1958
Elhunytak
55 989
+160
Gyógyultak
1 670 101
+6464
Járványhelyzet számokban

Múlt, jelen, jövő. Mozgásban tart (3.) (x)

Székelyhon 2021. november 10., 12:41 utolsó módosítás: 2021. november 10., 12:42

Folytatjuk interjúsorozatunkat az IMPAR kötelékébe tartozó munkavállalókkal, ezen a héten az értékesítési területen tevékenykedőkkel ismerkedhetünk meg. Jelen írásunkból kiderül, hogy kik az IMPAR országos szintű partnerei, megismerhetik a nemzetközi autóipari trendeket, megtudhatják milyen kihívásokkal találkozik nap mint nap egy értékesítési területvezető, na meg legújabb alanyaink véleményét is elolvashatják arról, hogy miért is jó a székelyudvarhelyi IMPAR-nál dolgozni.

Múlt, jelen, jövő. Mozgásban tart (3.) (x)
galéria
Fotó: Székelyhon-montázs

„Arra azért joggal lehetünk büszkék az IMPAR-nál, hogy éves szinten 140 000 autónak adunk új ablaktörlő­szettet, valamint 250 000 jármű számára mi biztosítjuk minden évben az izzószükségletét” – jelentette ki Farkas B. József, akinek a pályafutása jó példa arra, hogy kitartó munkával az évek során igenis lehet egy szervezeten belül előre lépni.

18 éve tartó IMPAR-os karrierjét diszpécserként kezdte, később készletkoordinátor, majd termékmenedzser, ezt követően pedig beszerzési osztályvezető lett. Jelenleg ő a tradicionális autósüzletek, autószervizek és multinacionális hálózatok üzletágáért felelős kereskedelmi igazgató.

Fotó: Beliczay László

– Székelyhon: Milyen típusú ügyfélkört szolgálnak ki és milyen termékskálát kínálnak?

– Farkas B. József: Több mint 1000 tradicionális üzleti partnerünkön (helyi benzinkutak, alkatrész- és kelléküzletek, barkácsüzletek, szervizek) kívül a következő multinacionális és hazai rendszereknek szállítunk termékeket:

  • töltőállomások – MOL, OMV, Petrom, Gazparom, Rompetrol;
  • barkácsáruházak – Dedeman, Hornbach, Ambient, Arabesque, Brico Depot;
  • cash & carry üzletek – Metro, Selgros;
  • hipermarketek – Carrefour, Cora, Kaufland, Auchan, Remarkt;
  • szupermarketek – Mega Image, Profi;
  • elektronikai és IT-szaküzletek – Altex, Emag.

Termékskálánk széles körű: autókellékek mellett autókozmetikai és biciklikellékeket, akkumulátorokat és grillezéshez használatos árucikkeket is forgalmazunk.

– Székelyhon: Melyek a multinacionális piac sajátosságai a hagyományos piacéval szemben?

– Farkas B. József: Előbbi egy nagyon dinamikus, folyamatosan az újat kereső szegmens a tradicionális piaccal ellentétben, ahol a kliensek a jól bevált termékektől, szokásoktól nehezen válnak meg. A multis kapcsolatok zömében a számokról szólnak, a tradicionális piac viszont sokkal emberközelibb. Van például olyan partner, aki szinte semmit nem vásárol, de mindig jut ideje egy jó beszélgetésre és egy kávéra, ha találkozunk.

– Székelyhon: Hogyan alakult át a kellékkozmetikai piac az elmúlt években?

– Farkas B. József: Az IMPAR az évek során számtalan alkalommal kellett már megújuljon. Újabban az elektromos autók térnyerésével, a gyártási technológiák fejlődésével járó tendenciákat igyekszünk megelőzni, lekövetni. A nyugat-európai trendek ma már hozzánk is nagyon gyorsan eljutnak. Statisztikák szerint 2030-ra az értékesített új autók több mint 20 százaléka elektromos lesz nálunk is, amire jó időben felkészülni. Előrejelzéseink alapján a román piacon sokáig szükség lesz még autós kiegészítőkre, autóparkunk 70 százaléka 12 évnél idősebb, évi szinten pedig még mindig közel 400 000 használt autót importálunk.

– Székelyhon: Melyek az IMPAR hozzáadott értékei a beszállítói-kliensei számára?

– Farkas B. József: Mi nemcsak terméket értékesítünk, hanem partnereink részere üzleti-értékesítési modellt és teljes körű termékportfóliót is biztosítunk. Az IMPAR sikere pedig véleményem szerint abban rejlik, hogy a kliens számunkra nem egy kód vagy egy postai cím, hanem olyan üzleti partner, végfogyasztó, akiknek eredményessége, elégedettsége számunka kitűzött cél, és akikkel hosszú távú együttműködésben kívánunk dolgozni.

– Székelyhon: Több mint 18 éve van már az IMPAR kötelékében. Miért dolgozik még ma is itt?

– Farkas B. József: Mindig közel állt hozzám az autós kellékek világa, és jól érzem magam abban a légkörben, amit a beszállítok, az ügyfelek és a kollégák biztosítanak. Az elmúlt 30 év munkájának köszönhetően ma elmondhatjuk, hogy az autós kellékkozmetika terén piacvezetők vagyunk, illetve kihívásként tekintünk az autópark átalakulására és a fogyasztási, valamint vásárlási trendek változására. Ugyanakkor a személyes fejlődési céljaim összhangban voltak és vannak a cég fejlődésével, ez pedig nagyban meghatározza, hogy miért gondolkodom most is az IMPAR-ban. A cég sikerét személyes sikerként is megélem, talán ez a mozgatórugója, és ez adja számomra ennyi idő elteltével is a motivációt.

***

Az IMPAR-nak országosan számos értékesítője van, ahhoz pedig, hogy jól működjön az eladási gépezet, felelősségteljes és elhivatott területvezetőkre van szüksége. Mindezen leírás tökéletesen illik Gönczi Norbertre, aki a nyugati régió értékesítési csapatának vezetője.

Fotó: Beliczay László

– Székelyhon: Mikor kezdte a munkát az IMPAR-nál, milyen területeken dolgozott a székelyudvarhelyi vállalkozásnál?

– Gönczi Norbert: 2007-ben friss közgazdász diplomával kezdtem a munkát az IMPAR-nál. Kezdetben retail managerként dolgoztam egy új projektben, aminek célja az volt, hogy önkiszolgáló autós szupermarketeket és gyorsszervizeket létesítsünk országszerte több városban. Ezt azonban a 2008-as pénzügyi világválság derékba törte – mint megannyi akkori fejlesztési és beruházási projektünket. Ezt követően az ország nyugati régiójában az eladás működtetéséért felelős területi képviselő lettem, amely feladatot 2014-ig az elvárt felelősségi szinten elláttam. Ezután jött a felkérés, hogy irányításommal vegyem át az ország nyugati és déli részét, az ott tevékenykedő értékesítő csapattal együtt. Ennek már 7 éve, úgyhogy azóta vagyok értékesítési területvezető a gumiabroncs-szervizeket és végfogyasztókat kiszolgáló üzletágban.

– Székelyhon: Milyen értékesítési politikát folytatnak az említett területen?

– Gönczi Norbert: Mi az IMPAR-nál viszonteladói partnerhálózatban hiszünk, amelynek több előnye is van: a viszonteladó partner kellően képzett a profilt illetően, ismeri az általunk forgalmazott termékeket, ennek köszönhetően kiemelt pozícióban helyezi a mi termékünket, szervizszolgáltatást végez, valamint tisztában van a helyi partnerek fizetési szokásaival is. Azokon a területeken, ahol nem sikerült a megfelelő viszonteladói partnerséget kialakítani, ott a végfelhasználók közvetlen kiszolgálását szorgalmazzuk. Feladataim egyik fő eleme, hogy a viszonteladói hálózatot építsem, fejlesszem. Nálunk a partnerségi kapcsolat többrétű, hosszú távú egyezséget jelent, ahol fontos a hasonló gondolkodásmód és a kölcsönös vállalások, valamint a tisztelet. A partnerhálózat fenntarthatósága elsősorban személyes kapcsolatot igényel, folyamatos szakmai és értékesítési tréningeket, melyeket egyéni képzések és vevőtalálkozók keretein belül oldunk meg. Ezek megszervezésében és a kapcsolatok ápolásában pedig partner az IMPAR, ami a sikerünk egyik kulcsa.

– Székelyhon: Mennyire tervezhető az értékesítés, melyek az új trendek?

– Gönczi Norbert: A tevékenységünk nehéz, tőlünk független elemei közé tartozik a tervezés úgy az értékesítési, mint az árubeszerzési oldalon. Célpiactól függően lehetnek időjárási tényezők (pl. az elmúlt 4–5 év egyike sem hasonlított egymásra – volt, amikor a sok esőzés miatt nem valósultak meg mezőgazdasági munkák, de volt olyan is, hogy a nagyfokú szárazság miatt), de ide sorolhatjuk a közbeszerzés alapú beruházások instabilitásából származó keresletingadozást is, amely magában hordozza a nehezen tervezhető optimális készletgazdálkodást. Mivel a fogyasztói-viszonteladói lánc nem biztosít tervezhetőséget, ezért a készletünket és a beszerzéseket az előző évek tapasztalataira és a saját piaci ismereteinkre alapozzuk az ipari gumiabroncsok értékesítési területén.

– Székelyhon: Mennyit változott az utóbbi években a mezőgazdasági és ipari gumiabroncspiac?

– Gönczi Norbert: A romániai mezőgazdasági és ipari gépesítés viszonylag gyors ütemben fejlődik 2007 óta, köszönhetően az uniós pályázatoknak, de messze el van maradva a nyugati országok gépesítésétől. Míg a gépvásárlás területén megfigyelhető, hogy Romániában a végfelhasználók előrelátón megtervezik ezek beszerzését és a fejlett technológiában hisznek, addig ez nem mondható el minden esetben az alkatrészek, így a gumiabroncs megvásárlásáról. A legtöbb esetben ugyanis az utolsó utáni percben születik meg a döntés az alkatrészek utánpótlásáról vagy a gumiabroncsok megvásárlásáról. A vásárlás után elenyésző esetben igényli a végfogyasztó az első szerelésre paraméterezett termék technikai és minőségi leírásának betartását, ami tulajdonképpen meghatározó feltétele a gép talajra gyakorolt teljesítményének. Ezen a téren az IMPAR tanácsadói szerepet is vállal, tréningek formájában pedig folyamatosan fejlesztjük a partnereinket, valamint a közös piaclátogatások alkalmával az információkat megosztjuk a végfelhasználókkal is.

– Székelyhon: Miért tartja jó munkáltatónak az IMPAR-t?

– Gönczi Norbert: Korrektség, rend, stabilitás, jövőkép, kiszámíthatóság. Talán ezek a legjobb szavak, amikkel jellemezni tudom azt a bizonyos miértet. Én még abból a generációból származom, akiknek az előbb felsorolt jellemzők, a kitartó munka, lojalitás, összetartás sokat jelent. Nem utolsósorban a miérthez a jó munkaközösség, az összetartó, stabil középvezetői csapat és az odaadó tulajdonosi kör is hozzájárul. Az ember pedig ahol megbecsültnek és elismertnek érzi magát, ott szívesen dolgozik!

***

Az IMPAR jellemzően az a vállalkozás, ahol kemény és kitartó munkával felfelé lehet lépkedni a ranglétrán. Erre a keleti régió értékesítési területvezetője is tökéletes példa, akit 24 évvel ezelőtt egy IMPAR autós kisboltba alkalmaztak, majd a festék szakágban lett termékmenedzser, később pedig a piacra kilépve értékesítővé vált. Ezt követően lett key account manager, ma pedig 23 megye értékesítési tevékenységéért felel, és a hatáskörébe tartozó területi értékesítési kollégák munkáját irányítja. Bálint Péterrel beszélgettünk.

Fotó: Beliczay László

– Székelyhon: Melyek az értékesítési csapat működtetésének kihívásai?

– Bálint Péter: A csapat működtetése folyamatos kihívást jelent ebben a jelenlegi munkaerő-krízisben. Csapatom döntő többsége elkötelezett, de van egy részleges fluktuáció, akik esetében folyamatosan szükséges az utánpótlás. Ennek okai általában regionálisan változnak, ugyanis a fejlett ipari/mezőgazdasági zónákban (pl. az ország déli része) nehéz a munkaerőt megtartani, hiszen ott rengeteg a munkalehetőség. Ennek hatásaként egyszerűbb munkahelyet váltani, mint a türelmi idő lejárta után (3–6 hónap) eredményekkel bizonyítani az elvárt hatékonysági szintet. Az IMPAR-nál mi a lojális, eredményes, hosszú távban gondolkodó emberekben hiszünk, akiknek a céljai megegyeznek a miénkkel.

– Székelyhon: Értékesítési és termékkonzultációs tevékenységüket mennyire támogatja, illetve igényli a piac?

– Bálint Péter: A piacnak szüksége van rá, és el is várja ezt tőlünk – legyen szó akár a végfelhasználókról, akár a viszonteladókról. Partnereink szeretik azt, ha az általunk forgalmazott termékekről pontos információkat szolgáltatunk akár technikai, akár termékazonosítási kérdésekben, de az értékesítést segítő érveket is folyamatosan igénylik. A terepen dolgozó értékesítési képviselők hátterét egy erős termékmenedzsment és call center, azaz ügyfélkapcsolat biztosítja. A telefonos értékesítés technikája eltér a személyes értékesítésétől. Az online kapcsolat nehezített, korlátolt kommunikációs módja mellett is sokszor bebizonyosodott számunkra, hogy akár komplex terméket is el lehet adni telefonon keresztül megfelelő adatbázis és weboldal támogatása mellett. Az ügyfélkapcsolati menedzsment szerves részét képezi az értékesítési és disztribúciós folyamatainknak, ezért is fektetünk nagy hangsúlyt az ügyfélkapcsolat-kezelő (CRM) szoftverbe. A CRM ugyanis lehetővé teszi, hogy aprólékos, jól körülhatárolható kép alakuljon ki az ügyfeleinkről és az értékesítési tevékenységünk egyre jobban a proaktivitás irányába haladjon.

– Székelyhon: Milyen szerepet tölt be az IMPAR-nál a webáruház?

– Bálint Péter: Online üzletünk elsősorban B2B jellegű, viszonteladói partnerhálózatunk számára biztosít teljes körű információt, amely szükséges az üzleti kapcsolat aktív működtetéséhez. Ezen platformon keresztül szolgáljuk ki azon B2C végfogyasztókat is, akiket nem érünk el viszonteladóinkon keresztül.

– Székelyhon: És mit tudna elmondani a kiskereskedelemről és a gumiabroncs-szervizről?

– Bálint Péter: A kiskereskedelmi egységünk a cég alapításakor autóalkatrész-üzletként indult, de az évek alatt több átalakuláson ment át, így ma már az autós termékek és autókellék-kozmetika mellett mezőgazdasági kisgépek kereskedésével és gumiszerviz szolgáltatással bővült. Az IMPAR termékkínálatát és szolgáltatásait folyamatosan bővítjük, hogy továbbra is a város és a régió kisgazdáinak, autósközösségének egyik kedvelt retail pontja legyünk.

– Székelyhon: Milyen kiemelkedő eredményt említene meg az elmúlt évekből az ön által vezetett területen?

– Bálint Péter: Egyértelmű, hogy a BKT agroipari gumimárkát emelném ki. Ennek az Indiában gyártott gumiabroncsnak mi vagyunk a kizárólagos importőrei és forgalmazói Romániában. A több mint tizenöt éves forgalmazás során bekerültünk a legjobb romániai mezőgazdasági és ipari gumiabroncs-forgalmazók közé, versenyben a már régóta jól ismert, világszintű, topkategóriás márkákkal.

– Székelyhon: Végezetül pedig a már szokásos kérdés: miért ma is az IMPAR, több mint 24 év után?

– Bálint Péter: Az IMPAR számomra egy hivatás, és a céljai megvalósításában én is részt akarok venni. A vállalat immár 30 éve fontos szereplője a hazai autós kiegészítők szektorának, amelyet kitartó és felelősségteljes munkával értek el. Számomra márpedig fontos az, hogy olyan csapatban dolgozzak, ahol a fejlődés és a fejlesztés garantált.

(X – fizetett hirdetés)

0 HOZZÁSZÓLÁS
Videó

Videó
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
newsvote_ szekelyhon.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport