Merre tovább, Székelyföld Labdarúgó Akadémia?

Merre tovább, Székelyföld Labdarúgó Akadémia?

Bővül a sportbázis Csíkszereda közepén. Forrás: SC Architectura

Öt évvel ezelőtt kezdődött el a tervszerű szakmai munka a Székelyföld Labdarúgó Akadémiánál, illetve az FK Csíkszeredánál. Az éppen lejáró időszak egyik látványos eredménye, hogy összesen már tizenhat játékosuk mutatkozott be a román és a magyar utánpótlás-válogatottak valamelyikében. Az elmúlt periódusról, illetve a jövőről Szondy Zoltánnal, az FK Csíkszereda és a Székelyföld Labdarúgó Akadémia elnökével beszélgettünk.

Kozán István

2017. december 13., 12:372017. december 13., 12:37

2017. december 13., 15:242017. december 13., 15:24

– Az utóbbi fél év beigazolta: kezd beérni a Székelyföld Labdarúgó Akadémia munkája, ugyanis egyre több magyar és román utánpótlás-válogatottat ad az akadémia.

– Nekünk lejárt egy ötéves ciklusunk. Amikor Tajti József úrral, magyarországi partnerünkkel – aki valamennyi határon túli, magyar állam által támogatott akadémiáért is felelős – és Ráduly Róbert Kálmánnal, Csíkszereda polgármesterével 2012-ben kidolgoztunk egy ötéves ciklustervet,

a célunk az volt, hogy az öt év alatt fektessük le az alapokat, alakítsuk ki az alközponti rendszert, és hozzuk a szakmai munkát egy olyan szintre, hogy legyenek utánpótlás-válogatottjaink, illetve Romániában legyünk ott az első tíz fociakadémia között.

A Román Labdarúgó-szövetség elnöke szerint jelenleg az első három utánpótlás-nevelő központ között vagyunk, én azt mondom, hogy ez nem igaz, de az első tízben biztos benne vagyunk. Azt fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy mi továbbra is erdélyi magyar klubként határozzuk meg magunkat, és nem játsszuk azt, hogy Bukarest felé lojális állampolgárok vagyunk, amikor viszont Nagylaknál átléptük a határt, az autó hátára felrakjuk a Nagy-Magyarország matricát. Ezért a bukaresti tárgyalásaim során mindig elmondtam, hogy

szívesen adunk gyerekeket a román utánpótlás-válogatottaknak, de alapjában véve azok fognak román utánpótlás-válogatottak lenni, akikre nem érkezett felkérés a magyar utánpótlás-válogattak részéről.

Jelenleg 16 utánpótlás-válogatott játékosunk van, és azt sem titkolom, hogy a klubunk hatalmas lobbitevékenységet fejt ki ezeknek a gyerekeknek az érdekében.

Galéria

Szondy Zoltán

Fotó: Kristó Róbert

– Térjünk át az FK Csíkszereda harmadik ligás alakulatára: idény közben volt egy edzőváltás, azóta jönnek az eredmények.

– Egy akadémiai vezető keresztje, hogy akármit is csinál, bármilyen eredményeket is érnek el az általa vezetett akadémia utánpótláscsapatai, egy interjú során a második kérdés az, hogy „jó-jó, de a felnőtt csapattal mi a helyzet”. Ez természetes, hiszen nyilvánvaló, hogy a felnőtt csapaton keresztül ítélnek meg egy klubot. Tudjuk, hogy a harmadik ligás alakulatunk tavasszal nem jutott fel a másodosztályba. Én most is azt mondom, amit akkor nyilatkoztam a Csíki Hírlapnak is, amiért sokan meg is haragudtak rám:

nem érdemeltük meg a feljutást, mert egyszerűen kevesek voltunk.

Ne használjak nagy szavakat, de valószínű, hogy életemben először és utoljára fordult elő, hogy beleegyeztem abba, hogy mások véleményét meghallgatva hoztunk edzőt idén nyáron. Ez, mint köztudott, nem vált be. Utána váltottunk, és ahogy ön is mondta, jobbak az eredmények. Az angol táblázaton két pont előnnyel jelenleg az elsők vagyunk, a reális táblázaton pedig harmadikok. Azért tartom fontosnak az angol táblázatot, mert ott az idegenbeli pontokat nézik. Ne feledjük, hogy az FK tavasszal hazai pályán több meccset fog játszani, mint idegenben. Itt tennék egy zárójelt: az rendben van, hogy edzőt váltottunk, de

van a felnőtt csapaton belül egy olyan hangulat, ami nekem nem tetszik.

Érdekesnek tartom, hogy idehoztuk Lengyel Roland edzőt, aki nem tetszett, tehát elment; utána idehoztuk Vágó Attilát, aki ugyancsak nem tetszett; így ő is elment. Aztán idehoztuk Bálint László Györgyöt, eltelt egy kis idő, és kiderült, hogy Bálint úr sem tökéletes. Most hadd tegyem fel a kérdést: ha ugyanazon játékosok egy csoportjának egy edző sem tetszik, akkor a változatosság kedvéért nem néhány olyan játékost kellene inkább kicserélni, akinek mindig baja van a felkészüléssel és a taktikával? Lehet, hogy elgondolkodunk, és a télen néhány eddigi játékosnak megköszönjük az eddigi munkáját.

Célunk nyilván a második ligába való feljutás, ezért télen erősíteni fogunk.

Azt hozzáteszem, a klub továbbra sem fog lemondani arról, hogy a felnőtt csapat nagyrészt magyar játékosokat szerepeltessen.

– Az infrastrukturális beruházások kapcsán legutóbb azt nyilatkozta, hogy tervben van egy újabb lelátó építése.

– Mi nemcsak Csíkszeredát, hanem egy térséget, Székelyföldet képviseljük. A határon túli akadémiák vezetőit nemrég vendégül látta Orbán Viktor miniszterelnök úr, itt kerültek szóba a beruházások is. Nos, ha Isten is megsegít, akkor

jövőben Csíkszeredában elkezdjük a szemközti rossz lelátó lebontását, és helyébe egy új lelátót építünk,

alája pedig egy kiszolgáló épületet, amelyben szolgálati lakások és öltözők lesznek, mert oda fogjuk átköltöztetni a felnőtt csapatot. A lelátót ezer férőhelyesre tervezzük. Nyilván

ez a beruházás már a másodosztálynak szól,

hiszen esti világítást is tervezünk a pályára. Az új lelátó alacsonyabb lesz, mint a már meglévő, mert a tömbházlakóktól sem vehetjük el a napfényt; formájában azonban hasonlítani fog a már meglévőhöz. Továbbá Székelyudvarhelyen egy új edzőpályát, Nyárádszeredán pedig egy új műfüves nagypályát avatunk fel. Szeretnénk Marosvásárhelyen és Szovátán is egy-egy új edzőpályát létesíteni, de ez lehet, hogy a jövő évi megvalósításokba már nem fog beleférni. Egyébként idén sem ültünk hiába, Kézdivásárhelyen átadtunk egy új műfüves nagypályát esti világítással.

Galéria

Az új lelátó és kiszolgáló épület látványterve. Formájában hasonlít a már meglévőhöz. Forrás: SC Architectura

– Említette a beszélgetésünk elején, hogy utánpótlás-nevelés terén lezárult egy ötéves ciklus, értelemszerűen akkor kezdődik egy újabb.

– Mi az elmúlt öt évben szakmailag „belőttük” magunkat, és az idő folyamán kiderült, hogy az a képzés, amit folytatunk, jó. Egyébként óriásit léptünk azzal, hogy Magyarországról hoztunk szakmai igazgatót és edzőket. Most itt megállni nem szabad, ezzel a bázissal tovább kell lépni, mert nem szabad elfelejteni, hogy

az akadémiai rendszerünkben 4500 gyereket mozgatunk.

Nem titkolom, hogy a következő öt év célkitűzése, hogy ifjúsági csapataink érjenek el nemzetközi sikert is. Azt szeretném, hogy Magyarország és Románia után nemzetközi szinten is legyünk jók. Ehhez fegyelemben, intenzitásban és hozzáállásban is fejlődnünk kell, de hát ez a dolgunk.

A felnőtt csapatot illetően azt szeretném, hogy öt év múlva az első osztályban legyünk, vagy a másodosztály elején.

Ezt azért mondom, mert egy akadémia, amely nem akar 20 idegen légióst leigazolni, az általában ingázik az első- és a másodosztály között. Meg vagyok győződve, hogy ha a szurkolókat megkérdezzük, hogy saját csapatot akarnak-e, vagy olyat, amelynek tagjai útlevéllel jönnek be az országba, szerintem ők is azt mondanák, hogy inkább a saját gyerekeinkre alapozzunk. A harmadik célkitűzésünk, hogy az elkövetkező öt évben legalább egy játékosunk mutatkozzon be a magyar nemzeti válogatottban.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2022. március 23., szerda

Hamarosan folytatják a munkát a tibódi útleszakadásnál

Az aszfaltozás, illetve kisebb földmunkálatok maradtak hátra a Tibód határában leszakadt út kijavításából, amelyet hamarosan el is kezd a kivitelező. A tervek szerint nyáron befejeződik az építkezés.

Hamarosan folytatják a munkát a tibódi útleszakadásnál
2022. március 23., szerda

Fejlesztik a háromszéki szociális ellátórendszert

Kétmillió eurót fektettek a háromszéki szociális ellátórendszer fejlesztésébe a SERA Románia Alapítvány támogatásával, tájékoztat Kovászna Megye Tanácsa.

Fejlesztik a háromszéki szociális ellátórendszert
2022. március 23., szerda

Riasztást küldtek a tarlóégetések miatt

Szerdán tizenhat alkalommal riasztották Maros megyében a tűzoltókat tarlóégetés következtében szétterjedő lángok miatt. A vészhelyzeti felügyelőség riasztást is küldött a lakosságnak telefonos applikáción keresztül.

Riasztást küldtek a tarlóégetések miatt
2022. március 23., szerda

Nagy gondok vannak az érzelmek kifejezésével Székelyföldön – ezen segítenének

A fiatalok érzelmi intelligenciájának fejlődésére és fejlesztésére fekteti a hangsúlyt az a programsorozat, amely március végén indul szakemberek, elsősorban pszichológusok bevonásával.

Nagy gondok vannak az érzelmek kifejezésével Székelyföldön – ezen segítenének
2022. március 23., szerda

Olcsóbban tankolhatnak egyesek, de a lista nyitott, fel lehet kerülni

A napokban jutnak el több mint 3300 székelyföldi alkalmazotthoz azok a tankolókártyák, amelyek kedvezményt biztosítanak üzemanyag-vásárláskor a MOL-csoport töltőállomásainál. Az Arbor által kezdeményezett megállapodás mások számára is elérhető.

Olcsóbban tankolhatnak egyesek, de a lista nyitott, fel lehet kerülni
2022. március 23., szerda

Nincs korlátozás, de még van fertőzés

Már nincsenek korlátozások, ám a koronavírus továbbra is fertőz, hívta fel a figyelmet a szerdai online sajtótájékoztatón András-Nagy Róbert a sepsiszentgyörgyi kórház igazgatója.

Nincs korlátozás, de még van fertőzés
Nincs korlátozás, de még van fertőzés
2022. március 23., szerda

Nincs korlátozás, de még van fertőzés

2022. március 23., szerda

Segítenek a levélszavazatok célba juttatásában Gyergyószékről

Meghosszabbított munkaprogrammal várja a gyergyószentmiklósi demokráciaközpont a magyarországi országgyűlési választásokon való résztvevők levélszavazatait, amelyeket eljuttatnak a csíkszeredai főkonzulátusra.

Segítenek a levélszavazatok célba juttatásában Gyergyószékről
2022. március 23., szerda

Nobel-békedíjra jelölték Böjte Csabát

Nobel-békedíjra terjesztette fel Böjte Csaba ferences szerzetest Kásler Miklós, a budapesti Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője.

Nobel-békedíjra jelölték Böjte Csabát
Nobel-békedíjra jelölték Böjte Csabát
2022. március 23., szerda

Nobel-békedíjra jelölték Böjte Csabát

2022. március 23., szerda

Lapozz élményt! – SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál

Seregszemlének és keresztmetszetnek szánják az első sepsiszentgyörgyi könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált annak megálmodói, a Bod Péter Megyei Könyvtár munkatársai.

Lapozz élményt! – SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál
2022. március 23., szerda

Medvecsapdával fogtak be egy nőstény medvét Parajdon – már szabadon is engedték

A napi szintű bejelentések és Ro-Alert vészjelzések után a parajdi sóbánya bejáratától nem messze, egy panzió udvarán fogta be saját készítésű csapdájával az egyik problémákat okozó medvét a Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász Egyesület.

Medvecsapdával fogtak be egy nőstény medvét Parajdon – már szabadon is engedték
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
darkMode szekelyhon.ro
Sötét mód rögzítése
30 nap saját
textsize szekelyhon.ro
Betűméret rögzítése
30 nap saját
smartbanner szekelyhon.ro
Médiatér App smartbanner rögzítése
7 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód, Médiatér App letöltésére buzdító smartbanner, vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: darkMode, textsize, smartbanner


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM