Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Megváltozott a MOGYE neve az egyetemegyesülést követően

Székelyhon 2018. szeptember 24., 17:49

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem hivatalos elnevezése ezentúl Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Műszaki Egyetem, miután lezárult a MOGYE és a Petru Maior Egyetem egyesítésének folyamata.

Megváltozott a MOGYE neve az egyetemegyesülést követően
galéria
Fotó: Beliczay László

Leonard Azamfirei rektor hétfőn közölte, hogy 2018. szeptember 20-ától az egyetem neve Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Műszaki Egyetem – számol be az Agerpres.

Románul Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş (UMFST), angolul University of Medicine, Pharmacy, Sciences and Technology of Târgu Mures lett a felsőoktatási intézmény hivatalos megnevezése.

Új összetételében az egyetemnek 10 726 diákja, 35 alapképzési, 33 mesterképző és 7 doktori programja, valamint 1233 alkalmazottja van

– részletezte a rektor.

Azamfirei nyomatékosította, hogy a felsőoktatási intézmény megőrzi multikulturális jellegét.

Nincs ok aggodalomra, sem ami az UMFST helyét illeti a romániai orvosi egyetemek sorában, sem pedig ami a jó körülmények között zajló magyar nyelvű oktatást illeti

– mondta.

A rektor azt is leszögezte, a fúzió nem befolyásolja a tanmenetet, és a bércsökkenésekre vonatkozó aggodalmak is alaptalanok.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat