Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Megnyitották a fedett jégpályát Székelyudvarhelyen – egész hétvégén áll a bál

Kovács Eszter 2019. december 06., 21:00
HIRDETÉS

Az öregfiúk és a kishokisok részvételével nyitották meg Székelyudvarhelyen a fedett jégpályát: a létesítmény nemcsak a jégkorong-edzések és –mérkőzések otthona lesz, hanem a szabadkorcsolyázás is itt zajlik majd, sőt, korcsolyaoktatással is készül a fenntartó.

Fotó: Veres Nándor

A Városi Sportklub és Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal közös szervezésében egész hétvégén programokra várják a korcsolyázást kedvelőket.

A városi strand szomszédságában megépített műjégpálya hivatalos megnyitóján már tumultus volt: sokan ki akarták próbálni a friss jeget.

HIRDETÉS

„Három évnek kellett eltelnie, amíg a gondolatból terv lett, a tervből döntés és a döntésből megvalósítás születhetett. A kezdeti gondolatot mindig egy kicsivel kiegészítettük, bővítettük, minden lépésnél többet, jobbat akartunk és terveztünk, így a mára megvalósult fedett jégpálya már nem is hasonlít a legelső tervünkhöz, ami annyiból állt csupán, hogy a meglévő pályát fedjük be egy sátorral.

Fotó: Veres Nándor

Ma már egy többfunkciós sportbázist nyithatunk meg, ami a téli időszakban korcsolyapályaként működhet, nyári időszakban pedig más sportoknak, vagy rendezvényeknek biztosíthat teret

– hangsúlyozta az eseményen Gálfi Árpád. Székelyudvarhely polgármestere hozzátette: a beruházás még folytatódik, a jövőben is szépíteni és fejleszteni fogják a létesítmény környezetét és a csarnokot kiszolgáló infrastruktúrát. Egyebek mellett

további öltözőket helyeznek el, lelátóra is szükség lesz és sok más kisebb nagyobb fejlesztésre, hogy a létesítmény optimálisan működhessen.

A műjégpálya egyébként 2250 négyzetméteres és 13 méter maximális belmagasságú, 1700 négyzetméteres jégfelületet biztosít jégkorong-mérkőzésekre, illetve lakossági korcsolyázásra. A helyszínen korcsolyakölcsönzésre is van lehetőség felnőtteknek és gyerekeknek (25-ös cipőmérettől felfele) egyaránt.

Fotó: Veres Nándor

Megfér egymás mellett a hoki és a hobbi korcsolyázás

„A szervezett sporttevékenységek mellett szeretnénk maximális lehetőséget biztosítani a közkorcsolyázásnak is,

szeretnénk, ha ez a hely egy új, téli közösségi térré válhatna.

A jövőben a csarnokot körülvevő környezetet is ennek a szempontnak alávetve szeretnénk fejleszteni, kialakítani” – tette hozzá a városvezető. Végül pedig köszönetét fejezte ki a Székelyföldi Jégkorong Akadémiának, hogy segítették a jégkorongsport újjászületését Székelyudvarhelyen. Mint ismeretes, az akadémia bevette Székelyudvarhelyt a rendszerébe, anyagilag és szakmailag támogatja a kishokisok fejlődését.

Az újonnan átadott jégpálya palánkját is a Székelyföldi Jégkorong Akadémia vásárolta, valamint további infrastrukturális jellegű támogatásukról is biztosították a székelyudvarhelyi városvezetést.

Fotó: Veres Nándor

Szombaton és vasárnap is lesz látnivaló

A pályát az Öregfiúknak nevezett veterán jégkorongozók, valamint az új generáció, a kishokisok kéz a kézben avatták fel. Az eseményt a Friday Rehab koncertje zárta. A program azonban egész hétvégén tart a jégpályán: szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik a szabadkorcsolyázás, 13 órától lesz a Hokisokk–Hópárducok mérkőzés, 16 órától pedig műkorcsolya-bemutató, a napot 20 órától jégbuli zárja. Vasárnap ugyancsak 10-kor kezdődik a szabadkorcsolyázás, amelyet 16 órától az U23 Csíkszék–Gyergyószék mérkőzés követ, majd 18 órától ismét szabadkorcsolyázás lesz.

Fotó: Veres Nándor
Fotó: Veres Nándor
Fotó: Veres Nándor
Fotó: Veres Nándor
Fotó: Veres Nándor
Fotó: Veres Nándor
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS