Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Megnyitott a főtéri vásár, kezdődnek a városnapi bulik

Simon Virág 2019. május 16., 19:01

Marosvásárhelyre, a hagyományos városnapokra csütörtökön megérkeztek a testvértelepülések képviselői és a Ligetben is elkezdődtek a koncertek. A főtéren kézműves- és virágvásár van, ott is szétnéztünk.

Megnyitott a főtéri vásár, kezdődnek a városnapi bulik
galéria
Fotó: Haáz Vince

A borús és hűvös idő ellenére csütörtökön reggel kipakoltak a kézművesek és virágtermelők, jelezve, hogy készen állnak vasárnap késő délutánig fogadni a vásárlókat. Nagyon sok szép kézművestermék van, román és magyar népviseletek, szőttesek, kerámiából készült használati- és dísztárgyak. Vannak olyan kézművesek, akik a munkapadjukat is elhozták, így azt is meg lehet nézni, hogyan faragnak, dolgoznak. A bóvli nem kapott helyet az asztalokon. Ott vannak a vásárban a virágtermesztők is, lehet cserepes muskátlit, petúniát, évelő növényeket vásárolni, vannak díszfák és virághagymák is. A levendula rajongóinak az a jó hír, hogy kenőcsbe kavarva, illóolajként vagy kertbe kiültethető növényként is hazavihetik, több helyről is, az illatos virágot.

Fotó: Haáz Vince

Több Szeben megyei árusnál lehet ízletes húst, szalonnát, felvágottat, sonkát és sajtot találni, de, aki lépes mézet szeretne vásárolni, annak is érdemes egyet sétálni a főtéren.

A Ligetben a hagyományos lacikonyhák mellett három színpad lesz.

A nagyszínpadon 19 órától a Corax, Gentiana, Jakab Csaba, Fly Projekt szórakoztatja a városlakókat. Pénteken 17 órától a Liget-sátorban folklórműsor lesz, fellép többek között Kilyén Ilka & Ritziu Krisztina is. Este a Ligetben, a nagyszínpadon 20 órától Vastag Csaba, valamint a „100 pentru România” koncertezik, 21 órától ugyanott, az alternatív színpadon fellép: Lady and the Tramps, Bronx, Rocksuli, Koszika&The Hotshots, E.M.I.L., Luna Amară.

Szombaton is a Ligetben 17 órától folklórműsorral nyitják a fellépők sorát, énekel többek között Buta Árpád. 18 órától a Noaptea Târziu, Prospekt, Kontrax, Stonecrops, Firma, Golan, Bucium, Dirty Shirt koncerteznek az alternatív színpadon. A nagyszínpadon 19 órakor a Zanzibár és az Alternosfera lép fel.Vasárnap, május 19-én 17 órától a Liget nagyszínpadán a Laci Csárda zenekara és Gyárfás István szórakoztatja az egybegyűlteket, majd 19 órától a Pasărea Rock valamint az Omega együttesek koncerteznek. A hagyományos tűzijáték este fél tíztől kezdődik, ezzel pedig véget érnek a városnapok.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat