Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Meghirdették a civil szervezeteknek szóló pályázatokat Hargita megyében

Hegyi Zsuzsánna 2020. február 26., 22:01
HIRDETÉS

Idén is pályázhatnak a civil szervezetek kulturális, sport, családi-, ifjúsági- és turisztikai programokra, népviseletre, valamint az önkéntes tűzoltó alakulatok is letehetik igényléseiket különféle fejlesztésekre Hargita Megye Tanácsa pályázati programjain. Az idei kiírások keretösszege 2,1 millió lej.

Meghirdették a civil szervezeteknek szóló pályázatokat Hargita megyében
galéria
Számos civil projektet támogat pályázati úton Hargita Megye Tanácsa. Képünk illusztráció Fotó: Gábos Albin

Egy hónapon keresztül folyamatosan fogadják a megyeházán azokat az iratcsomókat, amelyekkel a különböző civil szervezetek Hargita Megye Tanácsa által kiírt pályázatokra jelentkezhetnek. A 2020-ban megrendezésre kerülő eseményekre, felszerelésvásárlásra lehet igényléseket leadni. A megpályázható keretösszeg idén 2,1 millió lej.

Fontos újdonság, hogy 150 ezer lejjel emelték a sportprogramokra megpályázható keretet és 10 ezer lejjel a román kulturális rendezvényekre igényelhető támogatás keretösszegét.

Az ifjúsági és turisztikai tevékenységekre, családoknak szóló programokra, önkéntes tűzoltó egyesületek támogatására vagy népviselet-vásárlásra kért támogatás mellett, továbbra is nagy igény van a sporttevékenységek, vagy felszerelések beszerzésére és a kulturális programokra nyújtott finanszírozásra.

HIRDETÉS

Ebben az évben ösztönözni szeretnék a szervezeteket a nagyobb tömegeket megmozgató rendezvények szervezésére, ezért a mikroregionális programok lebonyolítására ötezer lej helyett tízezer lejt is lehet igényelni. Tavaly mintegy 108 gyergyószéki pályázatot támogatott a megyei önkormányzat, összességében 577 380 lej értékben – számolt be Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke.

Az idei pályázatok leadási határideje március 26-a.

Ezt megelőzően Gyergyószentmiklóson útmutatási fórumot tartanak, várhatóan jövő héten, ahol egyebek mellett a könnyített pályázási eljárásról is beszámolnak. Az igénylési feltételek és az összegek megtalálhatóak a www.hargitamegye.ro oldalon.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS