Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Meghatározatlan időre leállhat a munka a törvényszékeken januártól

Antal Erika 2019. december 20., 13:39
HIRDETÉS

Tüntettek a törvényszéki írnokok Marosvásárhelyen, így fejezve ki elégedetlenségüket, amiért a kormány nem hajlandó a társadalmi párbeszédre, és módosította az amúgy is korlátokat szabó  114/2018-as sürgősségi kormányhatározatot, eltörölve ezáltal a veszélyességi pótlékot, ami havi 250-1000 lej közötti összeget jelent.

Meghatározatlan időre leállhat a munka a törvényszékeken januártól
galéria
Kérik a kormányt, hogy vegye figyelembe a törvényszéki írnokok kérését Fotó: Haáz Vince

A több mint 6000 tagot számláló, törvényszéki alkalmazottal rendelkező – írnokok, archiválók, dokumentaristák, statisztikusok, programozók –  szakszervezet nem hajlandó elfogadni a módosítást, miszerint megszüntetik ezt a juttatást.

HIRDETÉS

A veszélyességi pótlék összegét már a 114/2018-as sürgősségi kormányrendelet korlátozta meg, de most a teljes eltörlése a cél, amely a törvényszéki alkalmazottak havi fizetésének a csökkentését jelentené.

Nem dolgoznak, ha nem oldódik meg a helyzetük. Fotó: Haáz Vince

Mivel az igazságszolgáltató intézmények legnagyobb számú alkalmazotti közösségét alkotják az írnokok, úgy vélik, ha felfüggesztik a munkát, leáll a törvényszékek, bíróságok tevékenysége. Amennyiben nem sikerül megegyezésre jutniuk, azt is kilátásba helyezték, hogy 2020 januárjától meghatározatlan időre abbahagyják a munkájukat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS