Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Még több okos lámpatestet szerelnek fel Csíkszeredában

Székelyhon 2019. november 19., 20:12 utolsó módosítás: 2019. november 20., 14:37

A közbiztonság növelése és a költséghatékonyság jegyében folyamatban van további okos lámpatestek felszerelése. Tucatnyi helyszínen fejleszt még idén a csíkszeredai városháza.

Fotó: Gábos Albin

Csíkszereda közvilágítását jelenleg 3448 lámpatesttel biztosítják, és ezeknek mintegy 40 százaléka LED-es égő. A legrégebbi diódás lámpatesteket 2009-ben szerelték fel – ekkor még kevesebb mint 1800 lámpatest működött a megyeszékhelyen. Tíz év alatt tehát szinte megduplázódott lámpatestek száma, sőt az újabbak már nyomonkövethetők az Owlet nevű programban:

az okos világítást követő program lehetővé teszi a meghibásodások azonnali kiszűrését, részletes kimutatást közöl a fogyasztásról, a fel- és lekapcsolás pontos idejéről

– tájékoztat közleményben Csíkszereda Polgármesteri Hivatala.

HIRDETÉS

Idén további okos lámpatestek felszerelését célozta meg a városháza. Már folyamatban van a hálózat bővítése a Hunyadi János utca tűzoltósághoz közeli mellékutcájában, valamint a Temesvári sugárút és a Szív utca közötti övezetben. A Sarkadi Elek és a Bánya utca szintén tervezett helyszíne a közvilágítás bővítésének.

A Brassói út két kritikus gyalogátjárójánál – a Jégpálya utcával, valamint a Zöld Péter utcával való kereszteződésnél levő zebráknál – olyan lámpatesteket szerelnek fel, amelyek célzottan gyalogátjárókat világítanak meg, növelve ezáltal a gyalogosok biztonságát.

A Hunyadi János utca felújított szakaszán egyébként már működnek ilyen célt szolgáló lámpatestek, ezen fejlesztéseket a Nest kereskedelmi park beruházója finanszírozta.

Ugyancsak új lámpatestek világítják meg nemsokára a Mikó utcát és a Bérc utcát, továbbá a Szék útjának a Fodor-háztól a Nagymező utcáig tartó szakaszát, valamint a csíkpálfalvi városkijáratnál levő mellékutcát is – olvasható a szerkesztőségünknek elküldött közleményben.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS