Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Medvejárás Tusnádfürdőn, Marosfőn és Csobotfalván

Székelyhon 2020. június 22., 13:04

Többször riasztották a hétvégén a Hargita megyei csendőröket a települések utcáin kószáló medvék miatt – tájékoztatott a Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség hétfőn.

Medvejárás Tusnádfürdőn, Marosfőn és Csobotfalván
galéria
Nem tágított a csíkszeredai kórház közeléből a szombaton feltűnt medve Fotó: Pinti Attila

A Hargita megyei csendőrség sajtóirodája által kiadott közlemény értelmében az 112-es segélyhívószámra 9 hívás futott be,

Csíkszeredában, Tusnádfürdőn, Marosfőn és Csobotfalván jeleztek medvéket.

Szombaton hat személy jelezte a medvék jelenlétét Csíkszeredában és Tusnádfürdőn. Mint arról beszámoltunk, egy medve a csíkszeredai kórház udvarán tűnt fel, ahonnan a kiszálló csendőrök elkergették az állatot, igaz, hogy az a közelben maradt. Négy medvét Tusnádfürdő utcáiról kergettek vissza az erdőbe a csendőrök – szemlézi a tájékoztatást az Agerpres.

A vasárnapi nap folyamán három hívás futott be, Tusnádfürdőn, Marosfőn és Csobotfalván jeleztek medvét.

A csendőröknek Marosfőn többször is vissza kellett kergetniük az erdőbe a város utcáira mind visszatérő állatot.

A katasztófavédelmi felügyelőség minden esetben figyelmeztette a lakosságot a RO-ALERT rendszeren keresztül a medvék jelenlétére. A Hargita megyei csendőrök felszólítják a lakosságot, hogy

kerüljék azokat a helyeket, ahol medvéket jeleztek a RO-ALERT rendszeren keresztül.

„A lakosságnak meg kell értenie, hogy a RO-ALERT rendszeren keresztül küldött figyelmeztetések célja nem az, hogy minél nagyobb számban összegyűljenek a jelzett helyen, és ezzel életüket veszélyeztessék, illetve akadályozzák az illetékes erőket az állat eltávolítására tett erőfeszítéseikben” – nyomatékosította a csendőrség sajtóirodája.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat