Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Marosvásárhelyre is elhozta az ünnepi hangulatot a Mikulás

Simon Virág 2019. december 05., 21:35
HIRDETÉS

Több százan voltak kíváncsiak csütörtökön este Marosvásárhelyen az ünnepi díszvilágítás felkapcsolására és a két mobil jégpálya megnyitására. Az érdeklődőket ünnepi műsorral és Mikulásokkal várták.

A Mikulás-busz idén is nagy népszerűségnek örvend Fotó: Haáz Vince

A főtérre felállított színpadon a mindenkori mókamester Ion Chiorean (Neluţu) két nyelven köszöntötte az egybegyűlteket, Fülöp Denisa magyarul adott elő karácsonyi dalokat. A két nyelven beszélő Mikulás is szólt pár szólt a kisgyerekekhez és kísérőikhez. Többek között azt mondta, hogy több segítője is van, így senki ne csodálkozzon, ha ő a központban van, de otthon már megérkeztek az ajándékok.

HIRDETÉS

A díszvilágítást Claudiu Maior, a polgármester tanácsadója kapcsolta fel, majd a Gasca Zurli koncertje következett.

Míg előző években a város nagyobb negyedei és a főbb utcák is ki voltak világítva, idén az ünnepi fények főként a főtéren gyúltak fel.

A hivatal az előző években is használt díszeket használta fel, ami igazi ünnepi hangulatot kölcsönöz a főtérnek.

Karácsonyi vásár is van a központban Fotó: Haáz Vince

A Színház téren, de főtér közepén levő járdán is kis piros faházikókból forralt bort, kézművestermékeket lehet vásárolni. Az előző évek tapasztalatai szerint az árusok inkább a délutáni, esti órákban lesznek ott, ilyenkor érdemes nézelődni, vásárolni.

Míg korábban a mikulásjárás másnapján nyitották meg a Ligetben felállított korcsolyapályát, idén a létesítmény már a Mikulás-napján megnyílt. Egyik pályát a Színház térre állították fel, itt hokisokat lehetett megcsodálni a nyitáskor. A másik pálya a Marosvásárhelyi Várban kapott helyet.

Mindkét pályán a tavalyi árakon lehet siklani, a gyermekjegy 8, a felnőttjegy 10, a korcsolyabérlés 12 lejbe, a fenés 10 lejbe kerül. A 3 év alatti gyermekek ingyenes.

Elindult a Mikulás-busz is, amelyre hónap végéig fel lehet majd ülni. A programjáról a közszállítási vállalat honlapján lehet tájékozódni.

Több Mikulás is volt a helyszínen, volt, aki sétált, volt, aki ki házába várta a gyerekeket. Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
A főtéren a Mikulás szekerére is fel lehet ülni, de ez már fizetős Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS