Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Marosvásárhelyen vetélkedtek az erdélyi és partiumi református kollégiumok

Simon Virág 2018. február 26., 17:03 utolsó módosítás: 2018. február 27., 09:33
HIRDETÉS

Találkoztak, ismerkedtek, vetélkedtek és szórakoztak az ország különböző városaiban tanuló református kollégisták, akik hétvégén a Marosvásárhelyen tartott bibliaismereti vetélkedőn vettek részt.

Fotó: Gálna Zoltán

A pénteki hivatalos megnyitón már jelen voltak a csapatok, akik a Kézdivásárhelyi Református Kollégiumot, a székelyudvarhelyi Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégiumot, a Zilahi Református Kollégiumot, a Sepsiszentgyörgyi Református Kollégiumot, a kolozsvári Apáczai Csere János Gimnáziumot, a Kolozsvári Református Kollégiumot, a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Kollégiumot, a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégiumot és a Szatmárnémeti Református Kollégiumot képviselték. Természetesen a házigazda refisek is ott voltak, versenyzők és önkéntesek egyaránt.

HIRDETÉS

Köszöntőjében a házigazda kollégium igazgatója, Benedek Zsolt azt mondta, hogy az erdélyi és partiumi refisek egy igazi nagy családot alkotnak, s a vetélkedőnek a célja, hogy a csapatok jobban megismerjék egymást, a települést, ahová eljöttek, illetve jobban megismerjék a kiválasztott igerészeket és összemérjék tudásukat. Ha mindez megtörténik, akkor mindenki nyertesen térhet haza. Enyedi Csaba a vásárhelyi kollégium tanára igei bevezetőjében az Ézsaiás könyvéből olvasott fel.

A tulajdonképpeni vetélkedő szombat délelőtt volt, amikor a négytagú csapatok egy írásbeli vizsgán vettek részt, ahol pontos számadatokat, neveket kellett tudjanak a Dániel könyvéből és Lukács evangéliumból. A vetélkedő második részében e a gyorsaság is fontos előnynek bizonyult a tudás mellett, hiszen interaktív kérdezésekre kellett a csapatoknak felelniük, minél gyorsabban. A vetélkedő megszervezésével megbízott Enyedi Csaba lapunknak elmondta, hogy a diákok jól fel voltak készülve, pontos tárgyi tudásuk volt, és az első csapat igen kreatívnak is bizonyult, de minden résztvevő ügyesen szerepelt. A pontszámok összesítése után az első helyezett a Szatmárnémeti Református Kollégium csapata volt, őket követte a székelyudvarhelyi és marosvásárhelyi refisek csapata, osztozva a második helyen, a III. hely a Zilahi Református Kollégium csapatáé lett, míg dicséretet érdemelt a Nagyenyedi Református Kollégium diákjaiból álló csapat.

Fotó: Gálna Zoltán

A marosvásárhelyi csapatot Márton Előd iskolalelkész készítette fel, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy nagyon büszke a csapatra és úgy értékeli, hogy az egész vetélkedő megszervezése jól sikerült. A vásárhelyi csapat tagjai: Madaras Szilvia, Nagy Ágota, Simon Dorottya és Vass Áron.

Az országos bibliaismereti vetélkedő megszervezését támogatta az Erdélyi Református Egyházkerület a, Marosi, Maros-Mezőségi és Küküllői Református Egyházmegyék, a Marosvásárhelyi Református Egyházközségek Kuratóriuma, a Marosvásárhelyi Református Kollégium Egyesülete, az Új erőkkel Marosvásárhelyért Egyesület, a Maros Megyei Múzeum, az Öregdiákok Baráti Kör és magáncégek is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS