Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Marosvásárhely és metropoliszövezete – települések, ahol nem kell nyilatkozatot kitölteni

Simon Virág 2020. május 15., 13:43 utolsó módosítás: 2020. május 15., 18:20

A péntektől érvényes vészhelyzetben módosultak a kijárásra vonatozó előírások, amelyek szerint a településen és a metropoliszövezeten belül nem kell nyilatkozatot kitölteni, szabadon lehet közlekedni.

Marosvásárhely és metropoliszövezete – települések, ahol nem kell nyilatkozatot kitölteni
galéria
A Marosvásárhely metropoliszövezetéhez tartozó településekről bejáró autókkal várhatóan megnő a forgalom. Archív Fotó: Haáz Vince

A Marosvásárhely metropoliszövezetéhez tartozó települések: Marosvásárhely, Nyárádtő, Ákosfalva, Jedd, Kerelőszentpál, Koronka, Lukafalva (Dózsa György), Maroskeresztúr, Marosszentkirály, Marosszentgyörgy, Mezőpanit, Mezőcsávás, Nagyernye, Nyárádkarácson. Fontos tudnivaló, hogy a felsorolt községek esetében nemcsak a községközpont, hanem a hozzá tartozó falvak is értendők. E települések között nyilatkozat nélkül lehet közlekedni.

Azt is jó tudni, hogy bár Marosszentanna község – a hozzá tartozó Udvarfalvával és Várheggyel – össze van nőve a várossal, nem tartozik a metropoliszövezethez, így azoknak, akik onnan szeretnének a városba jönni, vagy oda menni Vásárhelyről, nyilatkozatra van szükségük.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat