Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Vezetőváltás a Kántor-tanítóképzőben

Simon Virág 2014. szeptember 30., 11:11

Ünnepélyes keretek között, a 25. tanévnyitó keretében köszönt le Barabás László, a Marosvásárhelyi Kántor-tanítóképző Főiskola igazgatója, s vette át a vezető tisztséget Gál József.

Vezetőváltás a Kántor-tanítóképzőben
galéria
Fotó: Boda L. Gergely

A hosszú ünnepségen a leköszönő tagozatvezető elmondta: 1993-ban, székfoglaló beszédében úgy fogalmazott, hogy a kántor-tanítóképző főiskola feladata misszionáriusokat képezni, olyan tanítókat és kántorokat, akik hittel hirdetik a magyar nyelv és kultúra, az egyházi értékek fontosságát és küzdenek ezek megmaradásáért.

„Örömmel és megelégedéssel tölt el, hogy van utánpótlás, idén 22 diák kezdi az első évet, s meggyőződésem, hogy ugyanúgy, mint eddig, ezután is misszionáriusokat kell képeznünk, akik egyházunk, népünk megmaradásáért dolgoznak. Azt kívánom utódomnak, hogy legalább annyi ideig bírja mint én” – mondta félig viccesen, de meghatódva Barabás László.

Utóda, Gál József, aki eddig a Református Kollégium lelkésze volt, a Nehémiás könyvéből idézett, s a vár védelmének fontosságáról beszélve kiemelte: a főiskolán olyan értelmiségieket kell képezni, akik a magyarság várfalán keletkező réseket betömik, és ott ahol szolgálnak, a magyar nyelvet és kultúrát ápolják, a hit bástyáit építik. „Immár 25. éve egy kis csapat vállalta az építkezést, vállalta, hogy nem csak a diákok tudását, hanem hitét és lelkét is megerősíti, s jó szakembereket képeznek, akik a nép szolgálatába állnak, és védelmezik a várat. Megtiszteltetés és nagy kihívás számomra ezt az építkezést folytatni” – mondta a tanintézet új vezetője.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb