HIRDETÉS

Új sportüzlet Marosvásárhelyen: egy deka sportszerűség

Szucher Ervin 2015. június 02., 10:30

Egyetlenegy kétnyelvű felirattal „kedveskedik” a térség magyar lakóinak Marosvásárhely legújabb és legnagyobb sportszaküzlete, mely a hét végén nyitotta meg kapuit.

A bejárathoz kifüggesztett üdvözlő feliraton kívül az 1700 méteres felületen terjeszkedő üzletben egyetlen tábla vagy árcímke sem jelzi, hogy komolyan számítanának a magyar vásárlókra. Kérdésünkre, hogy más, Székelyföldön megtelepedett multinacionális céggel szemben ők miért nem tartották fontosnak a magyar vevők megtisztelését kétnyelvű feliratokkal, Alex Domşa fejlesztési vezető az informatikai rendszer korlátaira hárította a felelősséget.

„Egyrészt nem teszi lehetővé a cég informatikai rendszere. Másrészt senki nem jelezte nekünk, hogy igény lenne erre, harmadrészt pedig sehol a világon nincsenek kétnyelvű felirataink. Nem is tudom, miként lehetne megoldani” – válaszolta a megnyitót megelőzően az illetékes cégvezető. Mindezek ellenére Domşa nem zárkózik el a megoldás keresésétől, mint mondta, megnézi, a térségben miként kétnyelvűsítette a feliratait a többi nagyáruház. A fejlesztési vezető ugyanakkor hozzátette, hogy az elárusítói állások elfoglalásánál ugyan nem volt kizáró jellegű a magyar nyelv ismerete, a versenyvizsgán viszont előnynek számított.

Az új marosvásárhelyi sportszaküzlet a vegyipari kombináttal szemben, a Promenada Mall önálló, kisebbik épületében működik. Polcain mintegy ötven sportág 35 ezer terméke található. Ezek egy része saját termék, más része világmárka. Az áruházlánc hat évvel ezelőtt nyitotta első üzletét Romániában, terjeszkedése azóta is folyamatos. A vásárhelyi üzlet a tizenharmadik a sorból.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
7 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS