Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Tizenöt éves a HIFA Románia

Antal Erika 2015. szeptember 27., 20:48

Nyílt napokkal, veteránok nosztalgiázásával, képzőművészeti kiállítással, könyvbemutatóval, ifjúsági találkozóval ünnepelte tizenöt éves fennállását a HIFA Románia szervezet Marosvásárhelyen.

Fotó: Haáz Vince

Az egész héten át tartó rendezvénysorozat hálaadással, évfordulós ünnepséggel, végül a marosvásárhelyi Színház téren szervezett villámcsődülettel ért véget. Az Életképek – Fogyatékkal élő emberek élettörténetei című, a HIFA-RO Kiadónál, Marosvásárhelyen napvilágot látott könyv tulajdonképpen összefoglaló, a HIFA-RO Infóban megjelent cikkek tárháza. Azoknak a fogyatékkal élő személyeknek az élettörténeteit foglalja össze, akiket 2003-tól külső munkatársakkal, kollégákkal, szociális szférában és tanügyben dolgozó önkénteseikkel felkerestek, és akik hajlandók voltak ezeket megosztani a nagyközönséggel is.

„Tanulhat tőlük és általuk nemcsak a sérült, hanem az úgynevezett egészséges is” – fogalmaz Csata Éva pszichológus a bevezetőben. Szerinte fontosnak és hiánypótló a kötetet, amely „igazi híd önmagunktól-önmagunkig”. Simon Judit Gyöngyi így fogalmaz a kötet előszavában: „Hiszem, hogy mindannyian tehetünk valamit a mellettünk levő emberekért: rámosolyoghatok, megsimogathatom, meghallgathatom… És ezer meg ezer más apróság, amivel fényt hozhatok mások életébe, de csak akkor, ha akarom hordozni és átadni az Ő fényét” . Aki megvásárolja a kötetet, az az egyesület munkáját és a HIFA-Park projekt megvalósítását támogatja.

Péntek délután a Színház téren villámcsődülettel ért véget a rendezvénysorozat, amelynek keretében a résztvevők kívánságlufikat eregettek a magasba. A lufik megváltásával, az adománydobozba betett tetszőleges összegekkel a jelenlevők a a HIFA-Park megépítését támogatták, annak a közös otthonnak a létrejöttét, amely a fogyatékkal élők és gondozásra szorulók számára épül fel.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS