Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Krisztus hű katonái, ha találkoznak

Simon Virág 2014. július 03., 10:41 utolsó módosítás: 2014. július 03., 11:07

Gyermekzsivajtól volt hangos szerda délelőtt a koronkai református gyülekezeti ház udvara. Aprók, kicsik és nagyobbak futkorásznak, örvendenek, hogy másfél órás odafigyelés és tanulás után elgémberedett végtagjaikat megmozgathatják, s kicsit tombolhatnak. Hétfőn csak ötvenen voltak, szerdán már nyolcvanan vettek részt a hagyományosan vakációs bibliahéten.

Krisztus hű katonái, ha találkoznak
galéria
Fotó: Boda L. Gergely

Válaszút – olvashatjuk az idei vakációs bibliahét plakátján, amelyet Koronkán egy nagy fehér lepedőre írtak fel, s két nyíllal jelezték, hogy van jó és rossz irány. A szülők bizonyára azért engedték az egész hetes rendezvényre gyermekeiket, hogy az előbbi irányba haladjanak majd.

Rigmányi Arnold lelkész szabadkozva mondja, hogy a vakációs bibliahéten ő csak kisegítő zenész, s csak az énektanulásban segít Pap István kántornak. Keresztesi Ágota tanítónőhöz irányít, akitől megtudjuk, hogy a vakációs bibliahetek megszervezésének már hagyománya van a településen, volt, amikor az iskolában tartották, az utóbbi években az egyháznál szervezik meg.

„A KOEN Alapítvány által összeállított könyvet és anyagokat használjuk, ezek alapján beszélünk Jézus életéről, a Biblia tanításáról. Reggel kilenckor van a gyülekező, közös énekléssel kezdünk, ezután csoportokra osztjuk a gyerekeket, hogy mindenki életkorának megfelelően hallgassa meg a napi történetet. Majd falatozás, futkorászás és ismét közös éneklés van délig. Idén Kovács Tímea, Pap Enikő Erzsébet és Frunza Emőke tanítónők, Pap Székely Emőke óvó néni,  Szövérfi Karolina pszichopedagógus, valamint a koronkai ifisek fogadják, tanítják a naponta gyarapodó gyermeksereget. A hét, vasárnap a délelőtti istentisztelettel záródik, amikor a gyermekek bemutatják, mit tanultak” – tudtuk meg Keresztesi Ágotától.

Kíváncsiak voltunk a gyerekek véleményére is. Novák Adrienn elmondta, hogy már több éve részt vesz a vakációs bibliahéten, mert szeret énekelni és együtt lenni a többiekkel. „Sokat tanulunk, és jól szórakozunk. Az Özönvíz nevű dalt szeretem a legjobban azok közül, amit az idén tanultunk”. Ez a dal  lett a kedvence a 11 éves Gönczi Lídiának is, aki nagyon szeret ilyen alkalmakra járni, mert Jézusról tanulhat, játszhat, és énekelhet. A 10 éves Pap Tamás is egészen kicsi korától jár a foglalkozásokra, idén is az énekeket és a táncot szerette. Neki már fiúsabb dal tetszik, a Légy Jézus Krisztus harcosa, amelynek egy szakaszát mi is megosztjuk olvasóinkkal:

Vedd föl az ige fegyverét, ez biztos oltalom! / Az megsegít, bármerre mégy, vízen és szárazon. / Az Úr sisakja véd, ha bánt az ellenség, / A bűn nyila nem járja át a hit erős pajzsát!

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb