Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Kilépett az RMDSZ-ből Soós Zoltán

Simon Virág 2016. május 10., 22:25 utolsó módosítás: 2016. május 10., 22:26

Nem csak az RMDSZ marosvásárhelyi önkormányzati frakciójából, a szervezetből is kilépett Soós Zoltán, a magyar összefogás polgármesterjelöltje. Szerinte erre azért van szükség, mert hitelesen szeretné képviselni a felvállalt függetlenséget.

Fotó: Haáz Vince

Lemondott RMDSZ-tagságáról Soós Zoltán, mert szerinte a hitelesség egyik fontos feltétele, hogy az összmagyar független jelölt valóban független legyen. A Vásárhelyi Hírlap érdeklődésére Soós elmondta: a szövetséggel a kapcsolata nem változik, továbbra is együtt gondolkodnak azokon a stratégiákon, amelyekkel a marosvásárhelyi és az erdélyi magyarság életén javítani lehet.

A polgármesterjelölt kedden mutatta be választási stratégiáját, amellyel egyaránt szeretné megszólítani a magyar, a román és a roma közösséget is. A jövő alapköve Soós Zoltán szerint a modern Marosvásárhely, amelyben mindenki otthon érzi magát, és aktív tagja a közösségnek. „Marosvásárhely Erdély szíve lehetne, de nem az, hiszen az elmúlt 16 évben, Florea polgármestersége idején 25 ezerrel csökkent a város lakossága, magyarok és románok egyaránt elhagyták a várost.  Ez részben azért van, mert ma a városvezetőnek több DNA-kivizsgálása van, mint amennyi uniós projektje. A közösség erejével ezen változtatni lehet, s akkor elmondhatjuk, hogy Marosvásárhelyen miénk a jövő” – fogalmazott a jelölt.

Megkérdeztük, amennyiben megnyeri a választásokat, szándékszik-e tovább képviselni a városházán a kampányban felvállalt függetlenséget. A polgármesterjelölt kifejtette: a függetlenség alapfeltétele, hogy a független személy ne vállaljon tisztségeket politikai alakulatok keretében, a hitelesség egyik fontos feltétele pedig az, hogy a független jelölt ténylegesen független legyen. „Jelen pillanatban nem vagyok RMDSZ-tag. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem támogat az RMDSZ, a néppárt vagy a polgári párt. De nem az a célom most a választások előtt, hogy elhatárolódjam  a politikai alakulattól,  hanem hogy minden alakulat álljon mellém, és támogasson. Független polgármestere akarok lenni Marosvásárhelynek, a munkát így szeretném tovább folytatni. Saját döntésem ez. Nem határolódom el, ugyanúgy együtt gondolkozom az RMDSZ-szel azokon a stratégiákon, amelyekkel fejleszteni lehet  Marosvásárhelyt és az erdélyi magyar közösség életét” – fogalmazott Soós Zoltán.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
34 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS