Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Lejárt a jótállási időszak, végleges átadás előtt a Csíki Csobbanó

Barabás Hajnal 2018. augusztus 19., 12:22
HIRDETÉS

Dolgozik a kivitelező cég az építési hibák kijavításán a Csíki Csobbanóban a végleges átadás előtt, ugyanis lejárt az az uszoda felépítése utáni öt éves jótállási időszak. Az uszoda augusztusban zárva tart, szeptember 3-án nyitják ki újra.

Építési hibákat javítanak ki a csíkszeredai uszodában. Szeptember 3-án nyitják ki újra Fotó: Gábos Albin

„A végleges átadás határidejének közeledtével úgy néz ki, a kivitelező ACI Kolozsvár Rt. hozzáállása is javult, ugyanis a korábbi évektől eltérően ezúttal megfelelő komolysággal fogtak hozzá a garanciális munkálatok elvégzéséhez” – válaszolta megkeresésünkre Bíró László, a csíkszeredai uszodát üzemeltető Csíki Fürdők Kft. igazgatója.

Tavaly írtunk arról, hogy hiába jeleztek több alkalommal is számos építési hibát a kivitelező cégnek, a vállalat akkor nem kezelte azokat kellő odafigyeléssel.

Idén júniusban tartottak gyűlést a beruházó, azaz az Országos Beruházási Társaság (CNI), a csíkszeredai önkormányzat, valamint az építő cég képviselői, és akkor közös megegyezéssel úgy döntöttek, hogy a cégnek augusztus 20-áig adnak haladékot a jótállási munkálatok elvégzésére. Az 5 éves jótállási határidő ugyanis lejárt, azonban voltak olyan javítások, amelyeket csak a medencék kiürítése után lehetett elvégezni

– magyarázta az igazgató.

HIRDETÉS

Jelenleg az augusztusi üzemszünetet kihasználva dolgozik az uszoda építője. Többek között

teljesen kicserélték a kis medence fölötti tetőt és a szigetelést,

hogy megállítsák a rendszeres tetőázást, amelyre a korábbi években volt panasz. Ugyanakkor a medenceszivárgásokat is megszüntették – tudtuk meg. „Jelenleg a nagy medence szélei körül dolgoznak, a járólapokat szedik fel, és úgy fogják visszatenni, hogy legyen megfelelő esése a medence felé, mert korábban a megsüllyedt burkolaton rendszeresen felgyűlt a kipancsolt víz” – mondta el Bíró László. Hozzátette, az építő megfelelő ütemben dolgozik, így

biztosan elkészülnek a szeptember 3-i nyitásra.

Így arra is készen állnak, hogy véglegesen is átvehesse a város a 2013-ban felépült Csíki Csobbanót.

Fotó: Gábos Albin

A jótállási munkák mellett karbantartási munkálatokat is végeztek az uszodában, ezeket már az uszoda működtetője megbízásából. Többek között meszeltek, kifestették az öltözőket is, kimosták és fertőtlenítették a medencéket, jelenleg azok feltöltése zajlik. Bíró László azt is elmondta, hogy a szauna is készen áll már a használatra. Arra a kérdésre, hogy lesz-e sószoba a létesítményben, azt válaszolta, hogy egyelőre nem szerepel ilyen az idei beruházási terveikben, azonban jövőre fogja kérni a várostól, hogy foglalják bele a költségvetésbe.

Lászlófy Botondtól, az uszodát is ügykezelő Városi Sportklub igazgatójától pedig megtudtuk,

idén új verseny-rajtköveket szeretnének beszerezni,

és a sávelválasztókat kicserélni, hogy lehessen a Csíki Csobbanóban országos, vagy akár nemzetközi úszóbajnokságokat lebonyolítani. Erre a beruházásra közel 450 ezer lejt szántak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS