Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Lehűlés és csapadékosabb időszak következik

Székelyhon 2019. március 25., 18:00 utolsó módosítás: 2019. március 25., 19:15
HIRDETÉS

Meglehetősen nagy lesz a hőmérséklet-ingadozás az elkövetkező két hétben, esőzésekre kell számítani az ország régióinak többségében a hónap utolsó napjaiban és április 3-a után, és jelentősen lehűl az idő a jelzett kéthetes időszak első hetének végére – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) által hétfőn közzétett, március 25-e és április 7-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Megint hideg lesz és még csapadékkal is számolni kell a meteorológusok előrejelzése szerint. Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

Erdélyben fokozott lehűlés várható, március 26. és 29. között a hőmérsékletek a sokéves átlag alatt alakulnak, 7-9 Celsius fokra kell számítani,

az éjszakai minimális hőmérsékletek pedig a negatív skálán mozognak majd, elérve akár a mínusz 5 Celsius fokot is.

HIRDETÉS

Ezt követően enyhe felmelegedés várható, a második hét vége felé 14 Celsius-fokra kúszik fel a nappali hőmérséklet, az éjszakai minimális hőmérséklet pedig április 3-a után kezdi meghaladni a 0 Celsius-fokot. Kevés csapadékra kell számítani ebben a két hétben, főként az időszak első napjaiban és április 3-a után eshet az eső – ismerteti az előrejelzést az Agerpres.

A hegyvidéken mínusz 2 és 0 Celsius-fok körül alakul a nappali csúcshőmérséklet március 26. és 29. között,

az éjszakai legalacsonyabb hőmérséklet pedig mínusz 7 és mínusz 4 Celsius-fok között mozog majd.

Március 28-án lesz a leghidegebb az éjszaka,

elérve a mínusz 10 Celsius-fokot.

Az előrejelzett időszak második hetében enyhe felmelegedés várható, 3-4 Celsius-fok körüli csúcsértékekkel, és az időszak végén az éjszaki minimális hőmérséklet is eléri a mínusz 2-0 Celsius-fokot.

Csapadékra március 25-én és 26-án, illetve 28-30-án lehet számítani, de nem nagy mennyiségben. Április 3-a után valószínűleg a hegyvidéken is esni fog.

A kéthetes meteorológiai előrejelzések az angliai Readingben lévő európai középtávú előrejelzési központ (ECMWF) adatai alapján készülnek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS