Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Lebonthatják a Csíkszereda határában összeomlott épületeket – amennyiben lesz rá pénz

Székelyhon 2019. augusztus 09., 19:43 utolsó módosítás: 2019. augusztus 09., 21:24
HIRDETÉS

A Magyar Polgári Párt Hargita megyei frakciójának kezdeményezésére évek óta elhúzódó probléma oldódhat meg Csíkszereda határában – tájékoztat közleményben Salamon Zoltán a párt önkormányzati frakcióvezetője.

Fotó: MPP

Mint a szerkesztőségünknek elküldött, a Magyar Polgári Párt Hargita megyei frakciója nevében aláírt közleményben olvasható:

megtörténhet a városból Székelyudvarhely irányába vezető út melletti, magántulajdonban lévő omladozó házak lebontása.

„A romos ingatlanok látványa szégyenteljes látványt nyújt a megyeszékhelyre érkezőknek, ezt az állapotot javasolja felszámolásra az MPP frakció” – fogalmaznak.

Fotó: MPP

Salamon arról is tájékoztat, hogy Hargita Megye Tanácsa augusztusi ülésén Borboly Csaba tanácselnök bejelentette, hogy a szóban forgó ingatlanok tulajdonosait sikerült beazonosítani, és hogy a jogi helyzetet megteremtették a romos épületek lebontásához.

Az engedélyek 6000 lejbe kerülnek, de mivel magántulajdonról van szó, a szükséges pénzt az intézmény nem tudja biztosítani, a tulajdonosoknak pedig nem áll módjukban.

A bontáshoz szükséges dokumentációt a megyei tanács elnöke átadta a kezdeményező Csillag Péter MPP-s tanácsosnak, és biztosította, hogy kaláka szervezésével besegít a munkálatokba.

Fotó: MPP

Ez egyelőre félsiker, hisz a városkép-romboló állapotok felszámolásához a pénz nem áll rendelkezésünkre, azt elő kell teremteni.

Nem várható el az MPP-s tanácsosoktól, hogy a teljes összeget kifizessék egy olyan ügy miatt, amelyet tulajdonképpen Csíkszereda város kellene orvosoljon. Ettől függetlenül természetesen hozzájárulunk a bontás költségeihez és a kalákában is részt vállalunk” – mondta el Csillag Péter.

Fotó: MPP

A közlemény szerint a teljes megoldást a csíkszeredai polgármestertől és a helyi önkormányzattól várja, és abban reménykedik, hogy sikerül megoldást találniuk, és még az ősz folyamán lebontják a romos épületeket. Hogyha a város mégsem segítené a kezdeményezést, az MPP megyei frakciójának tagjai alapítványokhoz, civil szervezetekhez fordulnak majd a hiányzó összegért – zárul a közlemény.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
5 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS