Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Lassan betelnek a koronavírusos esetek kezelésére fenntartott helyek a csíkszeredai kórházban

Iszlai Katalin 2020. május 21., 17:43

Már 73 beteget ápolnak a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház fertőző betegségeket kezelő és tüdőgyógyászati osztályain. Közülük 65-en igazoltan koronavírus-fertőzöttek, nyolcan pedig fertőzésgyanúsak.

Lassan betelnek a koronavírusos esetek kezelésére fenntartott helyek a csíkszeredai kórházban
galéria
Moduláris kórházi termek Csíksomlyón, átadáskor. Azóta koronavírusos pácienseket utaltak ide Fotó: Pinti Attila

A szerdai 54-ről csütörtök délutánra 65-re nőtt a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház fertőző betegségeket kezelő, illetve tüdőgyógyászati osztályain ápolt koronavírus-fertőzöttek száma – tudtuk meg Kiss Edittől, a kórház szóvivőjétől. A kezelőorvosok tájékoztatása szerint a betegek állapota többnyire jó, az esetek többsége könnyű, illetve közepesen súlyos lefolyású.

Vannak tünetmentes fertőzöttek, de olyan betegek is, akiknél különböző mértékű és súlyosságú tüdőgyulladás alakult ki.

Az igazoltan fertőzöttek mellett további nyolc fertőzésgyanús személy van a kórház somlyói osztályain.

A szóvivő azt is elárulta, hogy a két említett osztályon és a moduláris kórházban összesen 78 hely van, amelyek lassan betelnek. Ettől eltekintve a betegek ellátását mindenképpen megoldja az intézmény. A tünetmentes fertőzöttek esetleges máshol való elhelyezéséről továbbra is egyeztetések zajlanak.

Az említett két osztályon egyébként csak a Covid-19-betegeket, illetve a fertőzöttgyanús pácienseket ápolják. A más fertőző betegségekben szenvedők ellátására a járványra való felkészülés során a kórházban létrejött és működik a fertőző betegségeket kezelő II-es osztály, a bőr- és nemigyógyászati osztály felületein.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
5 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat