Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Lakástűz: negyven személy kellett elhagyja otthonát

Simon Virág 2019. október 18., 18:26
HIRDETÉS

Tűz ütött ki egy dicsőszentmártoni tömbházban péntek délután, amely következtében ketten füstmérgezést kaptak és negyvenen el kellett hagyják az otthonukat.

Képünk illusztráció Fotó: Haáz Vince

A helyszínre elsőként a helyi tűzoltók szálltak ki, akik a füst miatt kiürítették az egész lépcsőházat. A megyei tűzoltóság sajtószóvivőjétől, Dan Petru Danieltől megtudtuk, hogy a tűzoltók nagyon nehezen jutottak be a lakásba, mert a bejárat el volt torlaszolva. Elsőként egy személyt hoztak ki, aki füstmérgezést szenvedett, majd egy másikra is rátaláltak, aki szintén füstmérgezést kapott. Mindketten eszméletüknél voltak, a mentő szállította őket a helyi kórházba. Később egyiküket a helyi sürgősségi szolgálatnál levő mentőhelikopterrel Marosvásárhelyre szállították. A mentősök a helyszínen még elláttak egy személyt, aki pánikrohamot kapott.

HIRDETÉS

A tűzet eloltották, nem terjedt át a szomszédos lakrészekre. A sajtószóvivő elmondta, úgy tűnik, hogy a tüzet egy rögtönzött melegítőkészülék okozta, amely mellett gyúlékony anyagok voltak. A helyszínen még zajlik a kivizsgálás.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS