Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Kulturális dömping Gyergyószentmiklóson tíz napon át

Barabás Orsolya 2019. október 09., 13:57 utolsó módosítás: 2019. október 09., 14:24
HIRDETÉS

Tíz napig igazi kulturális dömping lesz Gyergyószentmiklóson péntektől, hiszen a Figura Stúdió Színház már 13. alkalommal rendezi meg a Nemzetiségi Színházi Kollokviumot, amelynek keretében húsz színházi előadás lesz látható. 14 különböző városból érkeznek társulatok, itt lesznek a romániai kisebbségi kőszínházak, illetve több független, alternatív társulat is.

Kulturális dömping Gyergyószentmiklóson tíz napon át
galéria
Ismét színvonalas színházi előadásokra várják a nagyérdeműt. Archív Fotó: Pethő Melánia

A kollokvium programja ezúttal is nagyon színes és változatos lesz, több helyszínen várják majd az érdeklődőket. Két színházi előadás nem Gyergyószentmiklóson, hanem Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen lesz.

A Nemzetiségi Színházi Kollokvium részeként október 11-én, pénteken 17 órától a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színházban lesz látható Hatházi András Kovács János meghal című darabja, majd 18 órakor nyitják meg a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtárban a Simándy József operaénekes 100. születésnapja alkalmából összeállított emlékkiállítást. A fesztivál hivatalos megnyitója pénteken este fél nyolctól lesz, a Három nővér című előadás előtt.

A hazai színházak mellett itt lesz az újvidéki társulat is, az Álmodozók című előadással, de fellép a Bukaresti Állami Zsidó Színház, akik jidis nyelvű darabot adnak elő, a bukaresti Giuvlipen roma színház, valamint a nagyszebeni Radu Stanca Nemzeti Színház német tagozata, épp ezért az előadások négy nyelven lesznek követhetőek.

Emellett az összes romániai kisebbségi kőszínház, alternatív társulat érkezik egy-egy közkedvelt produkciójával. A részletes programot és minden információt megtalálnak az érdeklődők a Figura Stúdió Színház honlapján

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS