Csíkszék
Udvarhelyszék
Marosszék
Gyergyószék
Háromszék

Közös kutatási projekteket bonyolítanak le

Székelyhon 2018. július 08., 15:13
HIRDETÉS

A hétvégén megszervezett II. Csíkszeredai Kórháznapok és tudományos konferencia részeként pénteken együttműködési szerződést írtak alá a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem között – jelezte közleményben a megyei önkormányzat sajtószolgálata.

Borboly Csaba, Konrád Judit és Mara Gyöngyvér Fotó: Hargita Megye Tanácsa sajtószolgálata

A szerződést Konrád Judit, a sürgősségi kórház vezetője, Mara Gyöngyvér, az egyetem rektorhelyettese és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke látta el kézjegyével. A szerződés értelmében

a két intézmény szorosabbra fűzi kapcsolatait és közös kutatási projekteket bonyolít le.

„Örülök, hogy a további közös céljaink elérésben vannak szövetségeseink, ha a tudomány szövetségese a szakmának, akkor a fejlődésre mindig lesz még hely. A kórház tekintetében a megyei tanács testülete folyamatosan vállalja a fejlesztési döntéseket, ennek is köszönhetően az egészségügyi szolgáltatások tárháza a közeljövőben tovább bővülhet” – mondta Borboly Csaba, hozzátéve, hogy a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórház orvosaival is egy ígéretes párbeszéd kezdődött el, akik idén Csíkszentdomokoson végeztek szűrővizsgálatokat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS