Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Kovászna megye prefektusa: tisztelettel és megértéssel kell fordulnia a többségnek a kisebbséghez

Székelyhon 2019. december 16., 14:05 utolsó módosítás: 2019. december 16., 20:52

A kormányprogram gyakorlatba ültetését és a nemzetiségek békés együttélésének biztosítását tartja fő feladatának az új Kovászna megyei prefektus, Todor Iulian-Constantin az Agerpres beszámolója szerint.

Milyen lesz a többség és a kisebbség viszonya Kovászna megyében? Az újonnan beiktatott prefektustól (jobbra) is függ Fotó: Bíró Blanka

A tisztségbe iktatása alkalmából mondott beszédében az új prefektus leszögezte, az illetékes intézményeknek támogatniuk kell a megye sokszínűségéből adódó kulturális és szellemi értékek kifejezésre juttatását és fejlesztését. Todor Iulian-Constantin hangsúlyozta továbbá a méltóság és az egymással szembeni tisztelet fontosságát.

Nem utolsósorban a többségnek mindig megértéssel és tisztelettel kell viszonyulnia a kisebbséghez a területi vagy társadalmi berendezkedés valamennyi szintjén, biztosítva az állampolgárok nemzeti, kulturális, nyelvi és vallási identitásának kinyilvánítását és fejlesztését, az egyenlőség és diszkriminációmentesség elve alapján

– fogalmazott. Hozzátette, figyelemmel fogja követni az alkotmány és a törvényi előírások, rendeletek, kormányhatározatok és egyéb jogszabályok egységes alkalmazását és tiszteletben tartását a megye intézményei és a helyi hatóságok szintjén.

HIRDETÉS

Az 59 éves Todor Iulian-Constantint a Népi Mozgalom Párt (PMP) javaslatára nevezték ki Kovászna megye prefektusává.

1995 és 2000 között, valamint 2006 és 2011 között a bodzafordulói adóhivatal vezetője volt, majd a sepsiszentgyörgyi kincstár igazgatójaként tevékenykedett.

Todor Iulian-Constantin a 2014-ben a Szociáldemokrata Párt (PSD) által hivatalba helyezett Sebastian Cucut váltja a prefektusi tisztségben.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS