Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Koronavírus: nincs újabb igazolt eset Hargita megyében

Iszlai Katalin 2020. április 05., 14:02

Kétszáz fölé emelkedett a Hargita megyében karanténba helyezettek száma vasárnapra, újabb fertőzést azonban nem azonosítottak a hivatalos adatok szerint.

Koronavírus: nincs újabb igazolt eset Hargita megyében
galéria
Hivatalosan, Hargita megyei szinten maradt a két igazolt fertőzés Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Tovább emelkedett a karanténba helyezett személyek száma Hargita megyében, a lakhelyi elkülönítésben lévőké azonban ismét csökkent – derült ki a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal vasárnap 13 órakor kiadott közleményéből. E szerint

intézményes karanténban 207, házi elkülönítésben pedig 1459 személy tartózkodik Hargita megyében.

Az intézményes elkülönítést eddig 21-en hagyták el, otthonaikat pedig 2471-en a kéthetes elkülönítési időszak lejártával. Azt ezúttal nem közölték, hogy a kijelölt karanténközpontokban hány hely áll rendelkezésre, illetve

újabb igazolt esetről sem számoltak be, így a hivatalos adatok szerint továbbra is mindössze kettőre tehető a Hargita megyében igazolt koronavírus-fertőzések száma.

A kijárási tilalomra vonatkozó előírások megszegéséért ismét számos bírságot róttak ki a hatóságok szombaton. A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság 82 alkalommal, összesen közel 200 ezer lejre bírságolta meg a szabályszegőket: 79 esetben a kijárási korlátozások megszegéséért bírságoltak 188 500 lej értékben, további három esetben pedig az elkülönítéssel kapcsolatos előírások megszegéséért 4175 lej értékben.

A Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség emellett további öt esetben, összesen 11 ezer lej értékben rótt ki pénzbírságot a kijárási tilalom előírásainak megszegéséért.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat