Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Kómában fekszik egy háromgyerekes anyuka – segítségre van szükség a kezeléséhez

Barabás Hajnal 2019. április 18., 14:29 utolsó módosítás: 2019. április 18., 15:34
HIRDETÉS

Segítségért fordulnak az emberekhez a csíkszentdomokosi Karda Renáta barátai, ugyanis amikor harmadik gyerekének adott életet, komplikációk léptek fel, és azóta kómában fekszik a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban. Külföldi kezelést javasolnak számára, amelynek költsége elérheti a havi 6000 eurót, azonban ez az összeg meghaladja a család anyagi teherbírását.

Kómában fekszik egy háromgyerekes anyuka – segítségre van szükség a kezeléséhez
galéria
Sok pénzre van szükség Karda Renáta kezeléséhez, a család várja a jószándékú felajánlásokat

Közel egy hónapja, hogy világra hozta harmadik gyermekét a csíkszentdomokosi Karda Renáta, azonban komplikációk léptek fel szülés közben, és azóta kómában fekszik.

A természetes szülés során komplikációk léptek fel, ezért sürgős császármetszésre volt szükség, a műtét közben többször is szívleállás következett be, sikerült újraéleszteni.

Közben tüdőembóliát diagnosztizáltunk és azonnali kezelést indítottunk. A következő 48 órában állapota kritikus volt, további két sebészeti beavatkozáson esett át. Ennek a patológiának a halálozási aránya igen nagy, nekünk

sikerült megmenteni az életét.

Miután állapota stabilizálódott megszüntettük a mesterséges kómát, de nem ébredt fel, azóta is kómás állapotban van.

Jelen pillanatban folyamatos felügyeletre, komplex rekuperációs terápiára van szüksége

– tudtuk meg Hlavathy Katalin intenzív terápiás szakorvostól. Tőle tudjuk, hogy Erdélyben azonban nincs ilyen kezelést biztosító központ.

HIRDETÉS

Adományozókat szólítanak meg

Korábban arról írtunk, hogy vérre van szüksége az édesanyának, most pedig pénzadományra van szükség a kezelésére.

„Együttérző emberek segítségét szeretnénk kérni! A további kezelésekre Bécsbe szeretnénk szállítani az édesanyát, hogy egy erre specializálódott neurológia központban kezeljék, amely nagyon költséges, és sajnos a család nem áll úgy anyagilag, hogy ezeket a kiadásokat fedezni tudja. Ezért kérjük, hogy adjanak esélyt neki az életre, hogy hazatérhessen a 31 éves szerető anyuka és feleség a két kisfiához és a háromhetes kislányához. Minden apró segítség egy lépés a gyógyulásához” – írták a család barátai a Székelyhonhoz eljuttatott felhívásukban.

Aki adományozna, az utalhat a férj osztrák bankszámlájára: Istvan Karda IBAN: AT713449100000076851 BIC: RZOOAT2L491. Illetve a gofundme.com oldalon keresztül is lehet adományozni. A család barátjának elmondása szerint eddig ezen a weboldalon keresztül mintegy 2000 dollárt gyűjtöttek össze, azonban az orvosoktól kapott becsléseik szerint havi 6000 euróra lenne szükség.
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS