Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Kockacukor kiscsillagba rejtve

Péter Beáta 2019. július 26., 01:34
HIRDETÉS

Kevesen mondhatják el, hogy többezres tömeg tombolt az esküvőjén, de azt is, hogy két neves zenekar is fellépett a bulin. Tusványoson viszont sok minden lehetséges, a második nap is történtek rendhagyó események.

Fotó: Beliczay László

Míg délelőtt és délután a sátrakban zajlottak a politikai és közéleti témákat boncolgató előadások, este természetesen a bulié lett a főszerep. Mivel délelőtt a munkagépekkel a koncerttérről elszállították a sár nagy részét és az előző nap szétszórt fűrészport, este már akár gumicsizma nélkül is el lehetett indulni a koncertekre – igaz, sokan inkább nem kockáztattak.

Fotó: Beliczay László

Elsőként Szabó Balázs és Bandája bájolta el a közönséget, majd a Kiscsillag zenekar csapott a húrok közé. A koncert első dalai alatt a szervezők papírcsillagokkal kedveskedtek a közönségnek, melyekbe egy-egy kockacukor volt elrejtve. Később – mint ahogy várható volt – fel is csendült a zenekar Kockacukor című dala.

Fotó: Pinti Attila

A közönség sorai között egy újdonsült házaspár – az ifjú ara menyasszonyi ruhában – ünnepelte épp az esküvőjét.

Ők délután a Csűrben mondták ki a boldogító igent. Edith és József öt évvel ezelőtt külön-külön érkeztek Budapestről Tusványosra, itt szerettek egymásba. Most, az a házaspár volt a tanújuk az esküvőn, amely akkor hozta őket.

Fotó: Beliczay László

„Soha nem voltam előtte Tusványoson, az volt az első és itt összejöttünk. Amikor megkérte a kezem, akkor számomra teljesen természetes volt, hogy itt tartsuk az esküvőt, mert nekünk a kapcsolatunk szimbóluma Tusványos, azóta minden évben keddtől vasárnapig itt vagyunk. Egymás között úgy is mondjuk, hogy ez nekünk a nászutunk. Többen megkérdezték, hogy hol lesz a lagzi, mondtam, hogy itt. Mi ezért jöttünk, hamburger volt a vacsoránk, szép násznépünk van és jó a zenekar is” – osztja meg velünk a Kiscsillag koncert alatt, miközben menyasszonyi ruháját látván többen is odajöttek hozzá gratulálni és sok boldogságot kívánni.

HIRDETÉS

Kiderült, előző nap a csíksomlyói kegytemplomban megkapták az áldást a frigyre. „A gyűrűáldást kaptuk itt az atyától, a szimbolikus részeit az esküvőnek, a beszédet, ami elindít az életben, itt vannak a barátaink, nőként felöltöztem hercegnőnek és odaálltam a hercegem mellé, tehát ez mind itt van”.

Hozzátette, törekednek arra, hogy a keresztelő is majd itt legyen.

Fotó: Beliczay László
Fotó: Beliczay László
Fotó: Beliczay László
Fotó: Beliczay László
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS