Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Kigyúlt egy trafóház Székelyudvarhelyen

Székelyhon 2019. június 20., 21:11

Kigyúlt egy trafóház a székelyudvarhelyi Ady Endre utcában, az unitárius temető mellett. A tűzeset miatt a Tábor-lakótelep egy részén nincs áramszolgáltatás.

Fotó: Székelyhon

Tűzoltókat, illetve az áramszolgáltató szakembereit riasztották csütörtökön este a székelyudvarhelyi Tábor-lakótelepre, ahol az Ady Endre utcában kigyúlt egy transzformátorház. Helyszínen tartózkodó kollégánk jelentése szerint előbb az áramtalanítást végezték el a szolgáltató szakemberei, aztán jöhettek a tűzoltók, akik még jelenleg is dolgoznak az oltáson.

HIRDETÉS

A helyszínen sok a nézelődő, és eléggé szétterjedt az égett műanyag szaga. Az ottlakók elmondása szerint a Tábor-negyed egy részén szünetel az áramszolgáltatás, de nem az egész lakótelepen.

Fotó: Székelyhon

Este nyolc óra előtt néhány perccel értesítették a tűzoltókat – tájékoztatta a Székelyhont Dănuț Urzică, a székelyudvarhelyi tűzoltóság parancsnoka. Elmondása szerint egy alacsonyfeszültségű vezeték gyulladt ki rövidzárlat miatt. Két autóval vonultak ki a helyszínre, ahol sűrű füst fogadta őket, de lángok nem voltak.

Az áramszolgáltató szakemberei is kiszálltak a helyszínre. Biztosították a transzformátorházat, és végül csak abban keletkezett kár. A tűzoltósági parancsnok szerint nem tartott sokáig az áramkiesés.
 
Fotó: Székelyhon
Fotó: Székelyhon
Fotó: Székelyhon
Fotó: Székelyhon
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS