Kicsit régi és nagyon új lesz a Tamási Áron Színház – de csak feleakkora nézőtérrel

Kicsit régi és nagyon új lesz a Tamási Áron Színház – de csak feleakkora nézőtérrel

A bejárat hasonló marad, minden más változik

Fotó: Tuchiluș Alex

Jóváhagyta a Tamási Áron Színház felújításának dokumentációját pénteki rendkívüli ülésén Sepsiszentgyörgy önkormányzati képviselő-testülete. A munkálat során visszaállítják az eredeti homlokzatot, a falak között viszont a korszerű igényeknek megfelelő tereket alakítanak ki. A részletekről Pál-Ferenczi Gyöngyi színházigazgatót és az átalakítást tervező Planshow-iroda vezetőjét, Zsigmond Pál műépítészt kérdeztük.

Bodor Tünde

2024. február 13., 13:452024. február 13., 13:45

Pál-Ferenczi Gyöngyi, a Tamási Áron Színház igazgatója elmondta, hosszas egyeztetések előzték meg a dokumentációban jelzett funkcióváltásokat, amelyek már azelőtt elkezdődtek, hogy ő a színház élére került volna;

tulajdonképpen Bocsárdi László korábbi igazgató elképzeléseit tükrözik a majdani átalakítások.

Ő arra törekedett, hogy egy olyan épület jöjjön létre, amely korszerű infrastrukturális lehetőségeket biztosít, és amelyben a színháztechnika és a térélmény a 21. századhoz méltó legyen.

Most és a felújítási terveken. Kibontják a befalazott abakokat és visszaépítik az erkélyt. Képek forrása: Planshow

Az egykori sepsiszentgyörgyi városháza nagyterme nem igazán alkalmas színházteremnek, rossz az akusztikája, és kifűteni is nehéz. Nagy hidegben a színpad mögötti nagy fűtőtestek nem tudják kimelegíteni a termet, a nyári melegekben viszont a hőségtől szenvednek a színészek.

Az új teremben tehát lesz klímaberendezés, megújul a fűtési rendszer, de a hangtechnika is,

részletezte az igazgatónő az okokat, amelyek miatt égető a változtatás.

Többször kell játszaniuk a színészeknek

Még akkor is muszáj változtatni, ha ez majd a város rendezvényszervezőinek okoz fejfájást: fel kell áldozni ugyanis egy 400 főt egyszerre befogadni képes termet. És a rendezvényekben bővelkedő városban sokszor okozott gondot eddig is a megfelelő befogadóképességű terem, a színháztermen kívül ugyanis csak a megyei könyvtárban van egy nagyobbacska, 130 férőhelyes, és néha a Babeș–Bolyai-egyetem is befogad egy-egy konferenciát, előadást. A Krisztus Király templom ugyan már sokszor volt koncerthelyszín, de nem minden előadásnak alkalmas az a tér. A Sepsi Aréna pedig már az ezreknek szóló rendezvények helyszíne.

Idézet
A jó látási viszonyt biztosító helyek száma most sem több 250-nél a színházban

– mondja erre Pál-Ferenczi Gyöngyi, ezért egy amfiteátrum jellegű nézőteret képzeltek el, mobil, 130 fős nézőtérrel és 60 személynek helyet nyújtó karzattal. Ennek az is következménye lesz majd, hogy többet, többször kell majd játszaniuk a színészeknek.

Képek forrása: Planshow

A felújított színházépületben helyet kap majd egy próbaterem is, jelenleg ugyanis le kell állnia a próbafolyamatnak, mikor átépítések zajlanak a színpadon – magyarázta az intézményvezető. Az a gond viszont továbbra is fennmarad, hogy a díszleteket a városon kívül kell raktározni, így ki- és beszállításuk sok energiát és időt felemészt. Ha ez nem így lenne, sokkal több előadást tudna játszani a társulat – vélekedett az igazgatónő.

Teljes átalakulás

Az önkormányzati képviselők elé terjesztett dokumentációból kitűnik, a színház négy épülettömbjének mindegyikén külső-belső változtatások lesznek:

  • a főtéri homlokzatot visszaállítják eredeti formájába, amilyen az 1950-es években megejtett felújítás előtt volt;

  • átépítik a nagytermet, újratervezik a színészöltözőket, vendégszobákat és díszletraktárt befogadó, valamint a Cimborák Bábszínház székhelyéül szolgáló B- és C- épületek helyiségeit, hogy azok funkcionálisabbak legyenek;

  • a D-épületrészben, ahol most szolgálati lakások és raktárak vannak, kapnak majd helyet az irodák és kereskedelmi helyiségeket alakítanak ki bennük.

A színházat a mozgáskorlátozott nézők számára is megközelíthetővé teszik (külön liftet építenek be számukra), és az akadálymentességet a mosdókban is érvényesítik. Ugyanakkor a színházépületet ki is bővítik, a hátsó udvar felé eső oldalon még egy emeletet ráépítenek, hozzátoldanak egy próbatermet, több színészöltözőt saját zuhanyzókkal.

Galéria

Visszaállítják a történelmi homlokzatot

Fotó: Tuchiluș Alex

Az átépítés tervezésekor a színházat fenntartó városi önkormányzat azt a célt is szem előtt tartotta, hogy az épületrészekben bizonyos terek kereskedelmi célból felszabaduljanak, és a városmagban megnyílhassanak a kis sétálóutcák, amelyek átjárhatóvá teszik a központban levő épületkonglomerátumot és a szűk, zárt udvarokat.

Egyszer majd újra városháza lesz a színház?

Zsigmond Pál szerint sok szempontnak kellett megfelelni a tervezéskor. A színházépület 1856-ra lett kész, 1899-ben felújították, akkor városházaként működött, egy kisebb színpadot is magába foglalt – taglalta.

Sorozatos átalakítások és hozzátoldások után lett olyan, amilyennek ma ismerjük.

Az intézményfenntartó és a működtető kéréseinek figyelembevételével a nagyteremben elbontják a színpadot, és egy sík padlójú terembe szerelnek be emelkedő széksorokat, melyek össze-, illetve a terem egyik vagy másik végébe eltolhatók lesznek (mint a Sepsi Arénában). Azért lesz ez így, mert

a városvezetés azt a kérést is megfogalmazta a tervezők felé, hogy miután a városközpontban, a Bodok szálló helyére tervezett kultúrközpont megépül, és oda a színház és a társulat átköltözik, a főtéri épület a polgármesteri hivatal által hasznosítható legyen: mind a színház nagyterme, mind a kisebb helyiségek.

A színház frontján még jelentősebb változások következnek be: az egykori homlokzati ablakokat, melyek ma be vannak falazva, megnyitják, és visszaépítik az erkélyt, amely ott díszlett. A hátsó udvarokban vendéglátó- és kereskedelmi egységek is helyet kapnak: a színházbüfé mellett is lesz egy újabb, illetve a ganggal szemben.

Galéria

A felújítás némi káosszal is jár...

Fotó: Tuchiluș Alex

Az eddig említett követelmények mellett a tűzvédelmi szempontoknak is meg kell felelni: minden épületrészben nagyon rövid menekülőutakat alakítanak ki, amihez meg kell nyitni egy lépcsőházat (a Tribel hátsó udvarában), ahonnan a polgármesteri hivatalból, de a színház irodákból is hamar ki lehet jutni. Egyes folyósokat le kell zárni, és nyilván a nagyterem tűzbiztonságát is szükséges szavatolni. Ráadásul a műemlékvédők elvárásainak is eleget kellett tenni.

Még három év

A dokumentáció szerint a kivitelezés időtartama három év, de a hazai valóság ritkán igazodik a papírformához. Mint megtudtuk, a színházvezetés célja, hogy ez idő alatt se maradjanak el a bemutatók, előadások. Remélik, megoldható lesz majd, hogy a melléképületekkel kezdjék a felújítást, és így a nagyterem még sokáig használható marad.

A megvalósíthatósági tanulmány jóváhagyása után a műszaki terveket is el kell készíteni, ezt követően lehet majd elkezdeni keresni a kivitelezőt.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2024. február 13., kedd

Vízszünet lesz Székelyudvarhelyen és Boldogfalván

Vízszünet lesz Székelyudvarhely számos háztartásában, és Boldogfalván kedden reggeltől koradélutánig.

Vízszünet lesz Székelyudvarhelyen és Boldogfalván
2024. február 13., kedd

Útlezárás lesz egy csíkszeredai utcában

Útlezárás lesz a csíkszeredai Szentkirály utcában kedden reggeltől koradélelőttig – derül ki Bors Béla alpolgármester felhívásából.

Útlezárás lesz egy csíkszeredai utcában
2024. február 13., kedd

Tavaszi magbörzére várják a gyergyóiakat

Gyergyószentmiklóson már sok éve hagyománynak számít, hogy tavasz közeledtével a háztáji kertészkedők magbörzén cserélnek vetőmagvakat, és ilyenkor szakemberek is válaszolnak a kérdéseikre. Ez idén sem marad el.

Tavaszi magbörzére várják a gyergyóiakat
2024. február 12., hétfő

Kedvezményes román-magyar nyelvtanulás Sepsiszentgyörgyön

Már jelentkezhetnek a sepsiszentgyörgyi városháza által kezdeményezett nyelvtanulási programra azok a városban élő, tanuló vagy dolgozó felnőttek, akik magyar vagy román szókincsüket gazdagítanák.

Kedvezményes román-magyar nyelvtanulás Sepsiszentgyörgyön
2024. február 12., hétfő

Lövedékekre bukkantak Kerelőszentpál közelében

Egy építőtelepen találtak rá három lövedékre Kerelőszentpál és Mezőújfalu között – közli a Maros megyei tűzoltóság.

Lövedékekre bukkantak Kerelőszentpál közelében
2024. február 12., hétfő

Ittas vezetésért függesztették fel a jogosítványát, ismét piásan kocsikázott

Kovásznán felfüggesztett jogosítvánnyal vezető, Kézdivásárhelyen pedig autóvezetői engedéllyel nem rendelkező, illetve „visszaeső” ittas sofőrt értek tetten a hatóságok az elmúlt hétvégén.

Ittas vezetésért függesztették fel a jogosítványát, ismét piásan kocsikázott
2024. február 12., hétfő

Múlt évben több mint kétmillió lejes kárt okoztak a vadállatok Hargita megyében

A mezőgazdaságban okozott vadkárok becsült értéke a múlt évben meghaladta a kétmillió lejt Hargita megyében – számolt be hétfőn a Hargita megyei környezetvédelmi ügynökség.

Múlt évben több mint kétmillió lejes kárt okoztak a vadállatok Hargita megyében
2024. február 12., hétfő

Lángra kapott a száraz növényzet Székelyudvarhely határában

Mintegy tíz árnyi területen ég a száraz növényzet Székelyudvarhely Farkaslaka felőli kijáratánál – tájékoztatott hétfő délután a Hargita megyei tűzoltóság.

Lángra kapott a száraz növényzet Székelyudvarhely határában
2024. február 12., hétfő

Beruházásközpontú az idei csíkszeredai költségvetés is

Csíkszereda idei 365 millió lejes költségvetésének mintegy kétharmadát fordítják beruházásokra, illetve azok előkészítésére. Ugyan a kormány megszorításai miatt ebben az évben közel 20 millió lejjel kevesebből gazdálkodhatnak, mint amennyivel számoltak.

Beruházásközpontú az idei csíkszeredai költségvetés is
2024. február 12., hétfő

Tarlótűz Maros megyében: kukoricakórók váltak a lángok martalékává

Tarlótűzhöz riasztották a marosvásárhelyi tűzoltókat hétfőn délután; Kiscserged határában több hektárnyi területen pusztítottak a lángok – számol be az esetről a Maros megyei tűzoltóság.

Tarlótűz Maros megyében: kukoricakórók váltak a lángok martalékává
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
darkMode szekelyhon.ro
Sötét mód rögzítése
30 nap saját
textsize szekelyhon.ro
Betűméret rögzítése
30 nap saját
smartbanner szekelyhon.ro
Médiatér App smartbanner rögzítése
7 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód, Médiatér App letöltésére buzdító smartbanner, vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: darkMode, textsize, smartbanner


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM